Diari Més

Cultura

Es reprenen les gestions per crear l'Espai Jujol als pisos del Teatre Metropol

El regidor de cultura, Josep Maria Prats, destaca que «Tarragona necessita crear un centre d’interpretació del modernisme»

Reprenen la voluntat de crear l'Espai Jujol als pisos del Teatre Metropol

Reprenen la voluntat de crear l'Espai Jujol als pisos del Teatre MetropolCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament de Tarragona està estudiant crear i situar als pisos de l’edifici del Teatre Metropol l’Espai Jujol, Centre d’interpretació del modernisme. El regidor de Cultura, Josep Maria Prats, reconeix que «estem treballant amb molta seriositat per tirar endavant aquest projecte». De fet, considera que «personalment, és una de les principals línies a seguir, podria dir que és un dels projectes claus d’aquesta legislatura». D’aquesta manera, la voluntat del consistori implica posar en relleu una part de la història de l’art tarragoní que, sovint, encara queda a l’ombra. «Quan parlem de Tarragona, en el nostre imaginari encara hi ha el món romà», destaca Prats. Per aquest motiu, defensa que «hem de posar el modernisme sobre la taula i que tothom pugui aprendre’n».

D’aquesta manera, el consistori tarragoní recupera la idea que anys enrere s’havia considerat de situar l’arxiu Jujol en uns pisos que porten anys sense ús i que acumulen queixes de brutícia i presència de rosegadors i paneroles. La idea del projecte actual encara no està definida i Prats reconeix que «encara hem de parlar amb la família de Jujol per saber si ens cedirien el seu arxiu». Tot i això, si la idea arriba a bon port, s’aconseguirà engrandir el nom i la trajectòria de l’arquitecte que va dissenyar el mateix Metropol. L’any 2013 va ser quan el consistori tarragoní va deixar de banda la idea d’instal·lar l’Arxiu Jujol en aquests pisos i va obrir el procés per vendre’ls. L’objectiu era intentar omplir les arques municipals i eixugar part del deute. No obstant això, el procediment va quedar desert i el consistori ha decidit no tornar a obrir-ne un de nou per treballar en aquesta possibilitat de crear un museu sobre el modernisme. Josep Maria Jujol va ser arquitecte, però també dissenyador, pintor i dibuixant modernista. També se’l coneix per les seves col·laboracions amb l’obra de Gaudí. Així, com a ajudant de l’il·lustre arquitecte va participar en alguns elements d’obres com la Casa Batlló, la Casa Milà, el Parc Güell, la Catedral de Palma i en una maqueta de la Sagrada Família.

tracking