Diari Més

Religió

La Romeria és «viure la germanor i la festa, i també la pau de la Verge»

Aquest cap de setmana van continuar les festes de celebració de la verge rociera, organitzades per la Casa de Andalucía

La Romeria és «viure la germanor i la festa, i també la pau de la Verge»

La Romeria és «viure la germanor i la festa, i també la pau de la Verge»Olivia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Mare de Déu del Rocío va continuar sent la protagonista indiscutible del cap de setmana a la Pineda. Milers de devots es van acostar a la festa de la Romeria per mostrar la seva devoció cap a la Mare de Déu més venerada d’Andalusia. De la mà de la Casa de Andalucía de Tarragona, ahir es va celebrar un dels actes més emotius per tots els participants. Després de la missa del Rosari, a les vuit del vespre, es va treure la Mare de Déu en processó per cada un dels estants de la fira. «És com un comiat de la Mare de Déu per a tothom de les trenta-sis casetes que hi ha aquest any», explica Charo García, la presidenta de la casa de Andalucía.

El cap de setmana ha estat marcat per un gran volum d’assistents, «tots ells amb devoció a la Mare de Déu i respecte cap a la festa», molt més gran que el de l’any passat, que va patir els efectes del mal temps. «Durant el camí cap a la Pineda, sempre hi ha moltíssima gent. Però enguany ha estat ple en tot moment, ahir no es va buidar fins quarts de tres de la matinada», explicava la presidenta.

Un dels moments preferits pels organitzadors és el viatge de tornada, que «és més curt però més íntim. El moment de posar-la de nou dins la capella és molt bonic». Enguany la Mare de Déu farà el recorregut de tornada un dia més tard, el dimarts en lloc del dilluns, com és tradició

La Romeria rociera és una celebració que barreja festa i moments de devoció a parts iguals. «La caseta de la Mare de Déu mai està buida, sempre hi ha algú que li canta o que li posa una espelma», explica García, qui també assegura que és important trobar moments de germanor, de celebració comuna entre persones que comparteixen fe i, moltes vegades, també cultura. «Els que l’hem viscut des de sempre sabem que hi ha moments de germanor i de festa, però també de pau i recolliment amb la Mare de Déu», explica García. De fet, la Romeria és una festa tradicional andalusa, però que es va estendre a qualsevol territori amb una presència cultural del sud. Ara, però, «és una festa multicultural, molt oberta a tothom. Si no estigués oberta, no tindríem els números de participació que tenim», reflexiona García. A més, la presidenta argumenta que molts dels assistents són andalusos de tercera generació i que, per tant, ja són catalans de ple dret.

tracking