Diari Més

Laboral

Les protestes dels treballadors d'ADIF a Tarragona sumen suport polític

La campanya electoral propicia que molts candidats polítics s'afegeixin a la concentració convocada pels sindicats

Els treballadors i els representantys polítics que s'hi han sumat, durant la concentració davant l'estació.

Les protestes dels treballadors d'ADIF a Tarragona sumen suport políticDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una trentena de treballadors d'ADIF s'han concentrat aquest divendres davant l'estació de trens de Tarragona. Es tracta d'una acció de protesta que es va repetint des que el passat 13 de maig el Comitè d'Empresa d'ADIF va decidir convocar aturades parcials de quatre hores per torn els divendres i els dissabtes alterns.

En aquesta ocasió, la concentració al passeig d'Espanya de la capital tarragonina ha aconseguit una expectació mediàtica gens habitual a protestes anteriors. L'inici de la campanya electoral per les eleccions generals del 26 de juny hi ha tingut molt a veure. Així, a la concentració, i per donar suport a la protesta dels treballadors, hi han fet acte de presència diversos candidats i representants polítics. Fèlix Alonso, d'En Comú Podem, Joan Basora, de Convergència Democràtica, Carles Castillo, del PSC o Pau Ricomà, d'ERC han estat alguns dels representants polítics que s'han afegit a la protesta. Amb ells o han faltat altres representants municipals, com els regidors Josep Maria MIlà (PSC), Jordi Martí Font (CUP) o Arga Sentís (IC-V), entre d'altres.

La protesta ha començat amb una concentració davant mateix de la façana de l'estació i posteriorment, els representants sindicals han tallat durant uns minuts el passeig d'Espanya, just davant l'estació també. Ha estat un tall de circulació curt però en els quals molts representants polítics han intentat quedar en segon pla. Posteriorment la protesta s'ha traslladat a la plaça ubicada a l'altra banda del passeig i allí un representant sindical ha llegit el manifest en el qual exposava els motius de la protesta.

Així, segons els treballadors d'ADIF, hi ha una manca d'inversió en infraestructures a la zona de Tarragona, i posen com a exemple la terminal de mercaderies, les estacions de viatgers i les de manteniment de la infraestructura. Així mateix denuncien la cessió a empreses privades de la gestió d'infraestructures pagades amb diners públics, com ara la variant del corredor del Mediterrani Vandellòs-Nus de Vila-seca. En aquest sentit denuncien l'externalització continuada d'activitats pròpies d'ADIF. Una altra raó que se suma a les queixes dels treballadors és «la falta continuada de plantilla en totes les àrees i serveis i la negació a reconèixer les vacants existents a la província, la qual cosa agreuja la falta de plantilla».

Moment en que la protesta ha tallat la circulació al paseig d'Espanya durant uns minuts.

Les protestes dels treballadors d'ADIF a Tarragona sumen suport políticDiari Més

Lectura del manifest per part dels treballadors.

Les protestes dels treballadors d'ADIF a Tarragona sumen suport políticDiari Més

tracking