Diari Més

Conflicte

Els veïns del Nàstic demanen que la Budallera sigui un polígon i evitar que els facin fora

Milà assegura que «les 6 o 7 famílies seran reallotjades, però el desenvolupament s’ha de complir»

Part dels veïns afectats han explicat el seu cas.

Els veïns del Nàstic demanen ser un polígon i evitar que els facin foraA.F.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els veïns propers a l’estadi del Nàstic i que es veuen afectats pel Pla de Millora Urbanística (PMU) 13B, Turó de la Budellera Sud, encara esperen rebre un compromís per escrit de l’Ajuntament de Tarragona, en el qual se’ls especifiqui la compensació davant del seu futur desallotjament. De fet, continuen reivindicant la seva negativa a marxar de la seva llar, atès que el pla general d’ordenació urbanística municipal estableix que la seva zona s’ha de destinar per a equipaments públics. Part de les famílies afectadess'han dirigit avuidavant dels mitjans en una convocatòria de la CUP, per expressar la seva «desesperació». Han demanatque l’Ajuntament creï una espècie de polígon en aquesta zona, com el que es va dur a terme al Pou de Boronat, àrea que limita amb la N-240.

En resposta, el regidor d’Urbanisme, Josep Maria Milà, ha reiteratque «el desenvolupament del pla general s’ha de dur a terme i, ja hem explicat als veïns, que els tornarem a rebre, un a un, per detallar quina és la compensació en funció del seu cas».

Un dels afectats, Albert Martínez, ha explicatque «aquest tema el portem arrossegant des del 1999, quan vam demanar a l’Ajuntament poder instal·lar el servei de clavegueram. No ho vam aconseguir i vam pagar la instal·lació de l’aigua». A més, hadestacatque «l’any 2014 ens va arribar una de l’alcalde explicant-nos que a la nostra zona hi havien de situar un col·legi de monges».

Des d’aleshores, ha asseguratque «no hem aconseguit que Ballesteros es digni a rebre’ns i no vol escoltar-nos». Un altre veí, Marcelino Porto, ha lamentatque «és vergonyós. Estem cansats de rebre cartes amenaçadores i viure amb aquest neguit». En aquest sentirhasubratllatque «som vuit famílies afectades, entre les quals hi ha gent gran que sobreviu amb molt poc i ara ens volen fer fora com si no fóssim ningú».

D’altra banda, Josep Maria Milà, ha explicatque «complirem amb la llei d’Urbanisme que compta amb el dret al reallotjament. Així, tot aquell empadronat i que visqui a la zona afectada li donarem un habitatge amb lloguer social». A més, haasseguratque «com a bona voluntat, estem disposats a donar un habitatge en propietat a tot aquell que cedeixi els drets urbanístics de la seva propietat».

tracking