Diari Més

Cultura

Love of Lesbian, Sergio Dalma i Manuel Carrasco, propostes destacades del Festival d'Estiu de Tarragona

Manel, Maria del Mar Bonet i Ara Malikian desplegaran el seu so més mediterrani

Love of Lesbian, Sergio Dalma i Manuel Carrasco, propostes destacades del Festival d'Estiu de Tarragona

Love of Lesbian, Sergio Dalma i Manuel Carrasco, propostes destacades del Festival d'Estiu de TarragonaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Love of Lesbian, Manel, Sergio Dalma, Manuel Carrasco o Maria del Mar Bonet. Aquestes són algunes de propostes que ompliran de ritme les nits d'estiutarragonines.El Festival d’Estiu de Tarragona 2016 s'ha presentatamb quinze espectacles a través d’una programació acurada, amb propostes de qualitat i més properes al públic ja fidel als Teatres de Tarragona; «on s’ha escollit el que més ens representa i defineix la sensibilitat mediterrània que ens escau», com ho ha definit el conseller de Cultura de l’Ajuntament, Josep Maria Prats.

Prats ha explicat que s'ha presentat un festival «amb solatge, que fuig dels estereotips i aposta per continguts culturals, propi d’una administració pública «que vol complementar al que ja hi ha a la ciutat enguany, prou interessant».

La programació

La quinzena d'espectacles es farandel 2 de juliol i fins el 19 de setembre.Maria del Mar Bonetoferiràun recital únic i gratuït al Pla de la Seu el 20 de juliol.

Dos dels concerts més esperats coincidiran amb les festes de Santa Tecla. Així doncs, el 17 de setembre, Love of Lesbian portaran l’hipnòtic El Poeta Halley.Els grupsManelamb el 'Jo competeixo'tancaran el festival el 19 de setembre.

L’Auditori del Camp de Mart també oferirà les veus de Manuel Carrasco amb un directe vibrant intens i Sergio Dalma amb el seu dissetè àlbum; que de ben segur també faran aixecar el públic de les butaques.

Així mateix, també hi haurà lloc pel teatre amb el 'Florido Pensil' femení de la mà de Roser Batalla, Lloll Bertran, Victòria Pagès o Mireia Portas, i de l’espectacular Shanghai World Circus, així com del violí prodigiós d’Ara Malikian, que interpretarà els clàssics de la forma més peculiar que el caracteritza.

I per als amants de la música d’orgue s’han programat dos concerts a la Catedral, l’un de l’italià Fabio Ciofini i l’altre del virtuós músic basc José Santos de la Iglesia, que interpretarà peces del sXVII fins a música contemporània.

I de la mateixa manera que el Festival s’emmarca en el projecte d’arts escèniques dels Teatres de Tarragona, el seu contingut també va amb sintonia amb la filosofia d’aquests amb objectius compartits amb aquest projecte de ciutat. Això vol dir, un programa cultural d’exhibició, foment i suport del talent i la creativitat del territori, que compta amb la implicació i la participació de molts agents culturals i artístics locals, i que per aquest Festival d’Estiu ens porten propostes ben destacades de Km0 com són el Musical Participatiu amb un centenar de cantants dalt l’escenari interpretant; la Banda Unió Musical que vindrà acompanyada de Quico el Cèlio que ens transportaran a les arrels de la cultura tradicional catalana. També tindrem l’Estudi de Música que presenta Karmen o la Jove Orquestra Intercomarcal de Tarragona (JOIC) que proposa una escapada a les fredes immensitats russes a través de tres obres que representen l’herència musical més destacada d’aquest país: el Txaikovski, Txesnokov i Rakhmàninov.

tracking