Diari Més

Successos

Les torxes de Repsol i Dow tornen a cremar

La Generalitat ha obert un expedient informatiu a la companyia, amb l’objectiu d’esclarir les causes i conseqüències que hagi pogut tenir l’incident Dow ha patit una aturada no programada, i s'està cremant el producte. El fum i la flama tornen a ser els protagonistes.

Al Polígon Nord es poden observar les dues flames.

Les torxes de Repsol i Dow tornen a cremarCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Dow ha alertat a Emergènciesde Catalunya que la fàbricaha patit una aturada no programada. La torxa, situada al Polígon Nord de Tarragona, a la Pobla de Mafumet, emet una gran flama i un núvol de fum negre que es veu des de diferents punts del territori. Des de fa una estona, la torxa de Repsol també crema. Sembla ser que estractaria d'un incident menor, i s'ha de cremar el producte.

Els veïns de la Pobla de Mafumet asseguren que el soroll i els fum negreinvadeixen el poble. El 112 hauria rebut 17trucades alertant de la situació.

Dow ha informatque, a les sis de la tarda, s'ha produït una incidència de procés a l'àrea de compressors de la planta. Com a conseqüència, s'ha aturat la producció d'etilè ubicada a la Pobla de Mafumet i Perafort, i s'ha activat la torxa com a element de seguretat.

L'empresa vol recordarque les torxes del comples industrial formen part dels sistemes e seguretat de les plantes, i asseguren que és habitual que funcionin durant processos de parada.

La generalitat obre un expedient a Dow

Els tècnics de Medi Ambient de la Generalitat han efectuat controls d’ofici entorn de la planta,amb la voluntat d’avaluar les possibles afectacions mediambientals de la incidència.

Així mateix, des de la Delegació del Govern a Tarragona, s’informa que, com és procediment habitual en aquests casos, tant el departament de Territori, com el d’Empresa i Coneixement han obert un expedient informatiu a la companyia, amb l’objectiu d’esclarir les causes i conseqüències que hagi pogut tenir l’incident i prendre les mesures pertinents.

tracking