Diari Més

Denuncien que el Joan XXIII no va detectar l'enterovirus a una nena fins una tercera visita

La petita, amb afectacions a la medul·la, va ser traslladada a Sant Joan de Déu, on han confirmat la seva recuperació La família Casado denuncia la «lentitud de l’hospital i les conseqüències que podria haver tingut en la nostra nena»

Denuncien que el Joan XXIII no va detectar l'enterovirus a una nena fins una tercera visita

Denuncien que el Joan XXIII no va detectar l'enterovirus a una nena fins una tercera visitaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La filla de la tarragonina Encarnación Casado, de dos anys i mig d’edat, es va començar a trobar malament dimecres passat. «Tenia molta febre, voltava els 38 graus i mig i fins i tot li sortien erupcions a la pell», explica la tieta àvia de la nena, Clara Casado. L’endemà van decidir portar-la a les urgències de l’Hospital Joan XXIII. Allà, segons continua explicant la tieta àvia, li van fer un anàlisi de sang que va sortir correcte. «L’equip mèdic va dir que estava bé, que no tenia res més que una grip corrent», assegura.

Després d’aquesta primera visita, la situació no millorava, així que dissabte van decidir tornar-la a portar a urgències. Clara Casado afirma que la resposta per part dels metges va ser la mateixa que dijous. «La meva germana, que la va portar a l’hospital, fins i tot va preguntar a l’equip mèdic si es tractava de l’enterovirus, i van respondre que no». Altra vegada els familiars van portar la nena a casa, on es va passar tot diumenge dormint: «No era normal, perquè normalment és molt bellugadissa i no para quieta», manifesta Casado.

Aquest dilluns, la petita «va començar a vomitar, parlava molt poc i no s’aguantava dreta», segueix explicant Clara Casado. «Vam decidir tornar a portar-la a urgències, i els metges van actuar molt ràpidament». Segons Casado, la doctora llavors va manifestar que semblava que es tractés d’enterovirus, així que van procedir a fer-li les proves corresponents per detectar-lo. «L’equip va pujar la nena a planta, i després de fer les proves van veure que tenia la medul·la molt afectada», afirma. «Van actuar molt ràpid, i a la nit la van traslladar a Barcelona, a l’Hospital Sant Joan de Déu». Va ser allà, segons segueix explicant la tieta àvia de la petita, que també van veure que tenia una part del cervell inflamada: «Semblava una meningitis. Per sort, la medicació va actuar ràpidament i la meva néta ja comença a aguantar-se de peu i a recuperar mobilitat», afirma, alleujada.

La família de la petita explica que «creiem que l’equip mèdic del Joan XXIII ens va atendre molt bé i molt ràpidament aquest dilluns, però ens sembla increïble que no fos fins la tercera visita, quan l’enterovirus ja havia afectat la seva medul·la, que detectessin la malaltia». Segons segueixen, entenen que «les proves no es poden fer a tots els nens i nenes», però demanen que s’hauria d’haver actuat abans.Finalment la petita es recuperarà i no quedaran seqüeles en la seva salut, segons han confirmat l’equip mèdic del Sant Joan de Déu a la família.

tracking