Diari Més

Policial

​Desarticulat a Tarragona un clan serbi que es dedicava al tràfic de marihuana

S'han comissat 3.300 plantes, en un total de tres registres

​Desarticulat a Tarragona un clan serbi que es dedicava al tràfic de marihuana

​Desarticulat a Tarragona un clan serbi que es dedicava al tràfic de marihuanaGuàrdia Civil

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Guàrdia Civil en col·laboració amb la Guàrdia Urbana de Tarragona han detingut set persones de nacionalitat sèrbia, com a presumptes integrants d'una organització criminal intencional relacionada amb el cultiu de cànnabis. S'ha fet tres registres, en els quals s'ha comissat 3.300 plantes de marihuana, 3,5 quilos d'aquesta substància preparada per ser envasada al buit, 8,5 quilos de restes d'aquesta planta per a la fabricació d'oli d'haixix i més de 3.000 euros en efectiu.

L'organització criminal estava perfectament estructurada i organitzada i tenia ael seu servei diverses persones dedicades exclusivament a la cura i vigilància dels cultius. La banda havia llogat diversos immobles, en els quals ocultaven les plantacions 'indoor' de cànnabis.

A principis d'any, la Guàrdia Civil va conèixer que membres d'un important clan serbi establert a la província s'estava dedicant a llogar immobles en diverses poblacions de la província amb la finalitat d'establir-hi els cultius de marihuana.

Arran d'aquesta informació i de les investigacions dutes a terme, es va poder ubicar els domicilis on semblava que es podrien estar cultivant i elaborant substàncies estupefaents. Aquests habitatges no tenien activitat quotidiana, tot i tenir un consum elèctric d'una activitat industrial. Aquest fet va fer pensar que s'havia llogat exclusivament per habilitar-lo per al cultiu de marihuana, així com per la seva manipulació i distribució.

Durant el matí del dia 2, es va dur a terme un operatiu conjunt entre la Guàrdia Civil i la Guàrdia Urbana de Tarragona. En les entrades que es van fer, els agents van veure que els habitatges s'havien compartimentat en diferents estances per acollir la infraestructura necessària per cada una de les fases del cultiu, una per dipositar el material de cultiu, una altra per la producció industrial de cànnabis, l'assecador de la substància i l'emmagatzematge i envasat d'aquesta.

Durant el registre també es va descobrir que els immobles estaven connectats de manera fraudulenta a la xarxa elèctrica.

Els detinguts, set homes de nacionalitat sèrbia d'entre 20 i 40 anys, se'ls hi imputen delictes d'organització criminal, tràfic de drogues i frau al fluid elèctric. Després de la detenció van quedar a disposició judicial. El Jutjat va decretar presó sense fiança per a dos d'ells i a la resta, llibertat amb càrrecs i la retirada del passaport.

tracking