Diari Més

Pau Pérez Herrero. Segon Tinent d'Alcalde

«Registrem 400 actuacions a l'any per violència domèstica i de gènere»

Assegura que «fa temps» que estan treballant en el pla de protecció i seguretat dels Jocs Mediterranis, però «fa poc que estem avançant»

«Registrem 400 actuacions a l'any per violència domèstica i de gènere»

«Registrem 400 actuacions a l'any per violència domèstica i de gènere»Cristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

—Després del pacte de govern hi ha hagut canvis en la seva feina, ha estat positiu?

—Personalment, el fet d’incorporar Seguretat a Hisenda i Serveis Centrals, m’havia complicat l’existència. Trobo que el fet que el PP s’ocupi de Protecció Civil i Contractació és un canvi a millor.

—Així mateix, han canviat la figura del regidor de barri pel d’àrea. Està tenint resultats?

—I tant. Estem actuant de manera integral. La idea és que anem en grup, per tal que la responsabilitat no recaigui només d’un regidor i la suma de tots puguin resoldre el conflicte amb més facilitat. És cert que, ara, en termes de seguretat hi ha molta feina amb les associacions, però estem treballant.

—Parlant de seguretat, quant de temps fa que treballen en el pla de protecció dels Jocs Mediterranis?

—S’està treballant des de fa temps i s’està avançant des de fa poc. Ho hem de dir així. Hi ha una estructura de 19 programes en el qual s’està incorporant molt bé el cos dels Mossos d’Esquadra. Engloben des de la protecció de personalitats, la seguretat de les instal·lacions hoteleres on s’allotjaran els atletes, la protecció dels equipaments de les 16 subseus o l’estudi de les aglomeracions de persones i la presència dels Bombers. Hi ha programes de mobilitat, protecció civil i estem avaluant tots els riscos. Com a mínim, cada mes, hi ha una reunió per concretar un dels aspectes i aprofundir en la coordinació dels diferents cossos.

—Quin volum d’agents necessitaran?

—És una xifra que no direm. Però, si tenim en compte que una final de la Champions mou entre 1.000 i 1.500 agents, perquè posen 100.000 persones a l’estadi, nosaltres en necessitarem menys. A banda, encara s’ha de desenvolupar el pla de seguretat privada. Se n’ocuparà la Fundació Tarragona 2017 i ho iniciarà enguany.

—Estan preocupats per l’alerta terrorista?

—Estem en alerta 4 des de fa temps i ja hem dut a terme accions concretes com la compra d’armilles protectores. S’ha demostrat a altres indrets que la policia local és una de les afectades per la seva presència a les vies i pensem que els Jocs poden ser un atractiu, però compto que hi haurà un reforç important per part del Govern central i la Generalitat.

—Tenen temps de preparar el dispositiu quan queda poc més d’un any pels Jocs?

—És clar. Ho tenim controlat.

—Més enllà del certamen, quin és el tipus de delicte al qual han de parar més atenció?

—Depèn, encara estem estudiant les últimes dades.

—Els casos de violència domèstica?

—Des de la Guàrdia Urbana tenim la unitat d’atenció a la víctima. Treballem els temes de violència de gènere i domèstica. Hi continua havent un elevat nombre de casos, registrem 400 actuacions a l’any. Ens trobem molts casos de violència dels fills cap als pares o dels fills cap als avis. Treballem coordinadament amb Serveis Socials. Però hem de tenir en compte que també resolem casos molt menors, siguin relacionats amb el trànsit o per a discussions al voltant del domini públic.

—La mediació s’utilitza per resoldre conflictes?

—Tenim una unitat concreta que es dedica a fer mediació abans d’arribar a la via judicial o sancionadora administrativa, sobretot en temes d’entitats veïnals. Ens trobem al voltant del 200 i 300 casos on hi intervé la mediació a l’any, dels quals se’n resolen el 90% per aquesta via.

—Per tant, quins són els objectius té en Seguretat?

—Internament, que el cos se senti més integrat dins de l’Ajuntament. I de cara a l’exterior, sabem que rebem un 85% de satisfacció a les enquestes ciutadanes, però ho volem millorar. Volem que el nostre cos estigui ben valorat.

tracking