Diari Més

Turisme

La platja Llarga tindrà menys lloc on aparcar però hi haurà més busos per intentar evitar col·lapses

Ivana Martínez assegurava que l’espai restringit «és una zona verda i mai va ser un pàrquing regulat»

La Llarga tindrà menys lloc on aparcar però hi haurà més busos per intentar evitar col·lapses

La Llarga tindrà menys lloc on aparcar però hi haurà més busos per intentar evitar col·lapses

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El tancament de la zona de dunes a la platja Llarga, on hi havia costum d’aparcar per accedir a la platja, ha creat col·lapses de cotxes que buscaven aparcament o intentaven sortir del pàrquing, els últims caps de setmana. El problema, segons explicava la regidora de mobilitat de l’Ajuntament, Ivana Martínez «és que la gent es pensava que allò era un pàrquing i no ho era, és una zona reservada de l’anella verda», a més de patir constant risc d’incendi i entorpir l’entrada de serveis públics, com les ambulàncies. Així doncs, l’Ajuntament va tancar l’espai per evitar l’aparcament incontrolat, actuació que, segons Martínez «es portava avisant des de 2014».

L’Ajuntament ha aplicat una sèrie de mesures per facilitar l’accés a la platja, centrant-se, sobretot, en augmentar a quatre les línies de bus que tenen parada a la Llarga. Tot i així, la incorporació de la línia 16 d’autobús no dóna resposta a la manca d’aparcament a prop de la platja, regulat o incontrolat, i és que la regidora assegurava que «si volem una platja natural, no podem pretendre aparcar a la mateixa sorra». L’any passat, ja es va habilitar una zona d’aparcament de cinquanta places aproximadament, així com es pretén arranjar uns altres espais per tal de poder augmentar el nombre de places. A més, la regidoria està gestionant que uns terrenys de la Generalitat es poguessin començar a utilitzar com a zona de pàrquing. L’objectiu de l’Ajuntament, però, no és garantir que tothom pugui anar a la platja en cotxe, sinó promoure l’ús de l’autobús, solució que es podria adaptar als tarragonins però que seria més complicat de poder aplicar entre als visitants del territori o d’arreu del país. A més, també han creat prop de trenta places d’aparcament de bicicleta, i pretenen facilitar els accessos a peu pels usuaris de l’autobús, que actualment han d’arribar a la platja seguint un tram de carretera. Aquest últim arranjament no es preveu fins a l’any vinent. L’ajuntament ha habilitat tres places de pàrquing per persones amb discapacitat i aparcaments per motos.

«Si no haguéssim posat fil a l’agulla, ara no estaríem explicant problemes d’aparcament, sinó alguna cosa pitjor», va assegurar la regidora, per tal de defensar la reordenació de la platja i així protegir l’espai natural Martínez va assegurar que la decisió es va prendre per tal de garantir la seguretat ciutadana.

tracking