Diari Més

Solidaritat

La Caixa renova la col·laboració amb deu entitats tarragonines

Implica la continuitat als programes d’inserció laboral per a persones en situació d’exclusió

La Caixa renova la col·laboració amb deu entitats tarragonines

La Caixa renova la col·laboració amb deu entitats tarragoninesDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Obra Social la Caixa va renovar el conveni de col·laboració amb 10 entitats tarragonines per a l’impuls del programa d’integració laboral Incorpora, que té com a objectiu principal facilitar un lloc de treball a persones en risc d’exclusió social.

Les entitats que conformen el Grup Incorpora Tarragona són la Fundació Santa Teresa del Vendrell, Aprodisca Fundació Gentis, Taller Baix Camp, Fundació Ecom, Fundació Ginac, Fundació Onada, Fundació Pere Mata, Fundació Intermèdia, Fundació Privada Formació i Treball i Creu Roja Tarragona amb conveni estatal. Entre gener i abril d’aquest any, el Grup Incorpora Tarragona ha facilitat un total de 177 llocs de treball a persones en risc o situació d’exclusió gràcies a la col·laboració de noranta-nou empreses tarragonines. Entre els col·lectius atesos destaquen persones amb una discapacitat, aturats de llarga durada, joves en situació de vulnerabilitat, dones víctimes de violència de gènere i immigrants.

El projecte de la caixa té com a principal objectiu establir i reforçar ponts entre les empreses i les entitats socials que es dediquen a la integració laboral per tal de crear un clima de comprensió i col·laboració entre elles que es tradueixi en oportunitats per aquells qui més ho necessiten.

Tarragona en xarxa

A més, la província de Tarragona compta amb una xarxa amb 22 tècnics d’inserció laboral, que es tracta d’una figura imprescindible per al desenvolupament del programa Incorpora. D’ell depèn l’èxit tant de la persona contractada com de l’empresa que ho fa. A la província de Tarragona, el programa n’ha pogut inserir més d’una vintena, el que ha facilitat que l’atenció pogués ser més individualitzada.

La inserció de cada persona en el mercat laboral constitueix un procés personalitzat que inclou actuacions prèvies, simultànies i posteriors a la contractació. Entre les tasques que realitza el tècnic d’inserció laboral hi ha la prospecció d’empreses, el seguiment del procés de formació del beneficiari, l’acompanyament laboral de les persones inserides, la solució dels possibles conflictes que puguin sorgir en el marc de la relació laboral i el foment de l’adhesió de noves empreses al programa i així poder superar la centena actual.

Incorpora ofereix als professionals de les entitats socials poder dur a terme accions formatives per a la inserció sociolaboral de les persones en situació d’exclusió social. Aquesta formació facilita un marc conceptual i metodològic comú i planteja estratègies d’aproximació i col·laboració amb el món empresarial, a través de les quals es milloren les competències i la professionalització dels tècnics d’inserció laboral.

tracking