Diari Més

Societat

Tarragona és una de les tres úniques ciutats catalanes que veta el nudisme

El Club Català del Nudisme ha demanat a l’ajuntament que senyalitzi les platges nudistes

A la platja de la Savinosa hi conviuen nudistes i tèxtils amb normalitat.

Tarragona és una de les tres úniques ciutats catalanes que veta el nudismeDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El nudisme està permès a qualsevol lloc públic, excepte en els municipis de Tarragona, Barcelona i Platja d’Aro, tal com explica el Club Català del Nudisme (CCN). En el cas tarragoní, hi ha una ordenança municipal que regula en quines platges es pot anar sense roba i prohibeix el nudisme en totes les altres. Aquestes són la Savinosa, on conviu el nudisme i el banyador, la Waikiki o Cala Fonda i la Roca Plana, que són d’ús exclusivament nudista. Ho explicava ahir el president del CCN, Segimont Rovira que va celebrar el Dia Mundial del Naturisme a la Savinosa.

«Nosaltres només tenim constància d’aquests tres. Des de l’abolició de la llei de l’escàndol públic, el 1989, legalment es pot fer nudisme a qualsevol espai públic, incloent-hi les platges», explicava. Així doncs, el CCN només coneix els casos d’aquests tres municipis, tot i que reconeixen que podria haver-n’hi més. El nudisme a les platges tarragonines, però, no se sanciona amb una multa, sinó que «els agents de l’autoritat podran instar aquells usuaris que vagin nus en una zona no reservada perquè l’abandonin o es vesteixin», tal com concreta l’ordenança municipal.

Tot i el veto, Tarragona «és un paradís pels naturistes, ja que tenim tres platges amb tradició nudista. No n’hi torna a haver cap altre fins a l’Hospitalet de l’Infant», explicava el president. L’únic problema amb què s’han trobat recentment és la manca de senyalització a les platges. «A les cales de tradició nudista, cada vegada ens trobem més gent que ve vestida, com si no hi hagués prous platges pels tèxtils», deia el president, referint-se per tèxtils a aquells que no opten pel nudisme. El CCN ha demanat a l’Ajuntament que les senyalitzi, «d’una banda per informar els nudistes i d’altra banda perquè tothom ho sàpiga, i així no tinguin excusa per no respectar-ho». L’Ajuntament els va acceptar la petició i es va comprometre a posar cartells informatius, però encara no els han posat. «Potser s’esperen a l’estiu per posar-ho, ja veurem», explicava Rovira. Els nudistes, doncs, es poden sentir còmodes a Tarragona, malgrat algun cas que «en les platges on convivim amb els tèxtils, hi ha vegades que passeja gent i te n’adones de què han vingut a mirar».

Amb motiu del Dia Mundial del Naturisme, el club va organitzar un sorteig de gorres i tovalloles del CCN entre més d’una cinquantena de nudistes que es trobaven a la Savinosa. És el segon any consecutiu que se celebra aquesta diada, gràcies a que el Club Català del Nudisme el recuperés, anys després que es deixés de celebrar. El seu principal objectiu és la normalització d’aquesta pràctica.

tracking