Diari Més

Seguretat

La Guàrdia Urbana ampliarà en 25 places la seva plantilla en mig any

Abans de l’estiu obriran el concurs per a 12 llocs de funcionari de carrera, mentre que els 13 restants procediran d’altres cossos

Imatge d'arxiu d'un agent de la Guàrdia Urbana de Tarragona.

La Guàrdia Urbana ampliarà en 25 places la seva plantilla en mig anyCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament de Tarragona activarà 25 places noves d’agent de la Guàrdia Urbana a principis del 2017. Així ho assegura el regidor de Seguretat, Pau Pérez, qui destaca que «hem volgut avançar-nos i, enlloc d’afegir deu places cada any com teníem previst, volem afegir-ne 25». De fet, subratlla que «estem a punt d’enllestir les bases del concurs per a 12 llocs de treball com a funcionaris de carrera». D’aquesta manera, la voluntat del consistori és obrir 12 places noves a qualsevol persona interessada a convertir-se en un agent de seguretat. A la vegada que n’afegiran 13 més a través de la inclusió d’agents d’altres cossos que hagin demanat un trasllat. «Aquest mateix mes de juny volem obrir el concurs per a 12 places. S’hi podran presentar aquelles persones que tenen experiència en el camp de la seguretat, com aquelles que no. Com qualsevol concurs lliure, hauran d’acreditar uns coneixements i passar unes proves, també físiques», explica Pérez.

El regidor recorda que l’objectiu del govern, des del 2007, ha estat el d’afegir 100 places. Des d’aleshores, assegura que «ja hem aconseguit afegir-ne 60 i ens faltaven 40 places que volíem sumar de deu en deu, en aquests quatre anys de mandat». No obstant això, la proximitat dels Jocs Mediterranis ha provocat aquesta «acceleració» en el procés, defensa el regidor.

De fet, amb l’obertura d’aquestes primeres 12 places, es busca recuperar la Unitat de Mobilitat que, fins fa tres anys, formava part de la Divisió de Trànsit de la Guàrdia Urbana. «Eren agents dedicats exclusivament a controlar el trànsit, sobretot a la zona centre, així com supervisar el flux de masses», descriu Pérez. D’altra banda, es preveu que la resta de les 13 places s’utilitzin per cobrir places de diverses divisions. «El nostre programa era incorporar aquest 50%, ja que ens trobàvem al voltant dels 200 agents i volem arribar a prop de 300», afegeix. Tot i això, reconeix que «sabem que no assolirem els 300 agents, ja que hi ha gent que es jubila o canvia de cos, però gràcies a les noves places no perdrem efectivitat».

Ampliar la plantilla en 40 places suposarà una inversió de més de 2 milions d’euros. Ara bé, pel que fa a les 15 pendents, des de l’Ajuntament calculen que el concurs per aquests no s’obrirà fins a finals de l’any vinent o inicis del 2018.

Repartiment d’armilles

D’altra banda, Pau Pérez destaca que les 220 armilles antibales interiors, de nova adquisició, es repartiran a finals d’aquest mes. «Ja han fet les proves de talla i els agents les haurien de tenir abans del juliol», detalla. Així mateix, el cos ha adquirit un nou vehicle d’atestats. El cost final d’aquest és de gairebé 50.000 euros, ja que la furgoneta bàsica suposa una inversió d’uns 30.000 euros i l’equipament policial són 20.000 euros més. Aquest substituirà l’actual que té més de 8 anys.

tracking