Diari Més

CDC presenta una llista «d'arrelament municipal»

Ferran Bel repeteix com a cap de llista pel Congrés dels Diputats, juntament amb l’alcalde de Reus, Carles Pellicer, que es presenta al Senat

Membres de la candidatura que presenta Convergència a les eleccions del 26 de juny.

CDC presenta una llista «d'arrelament municipal»Cristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Poques cares noves a la llista de Convergència pel 26-J respecte a la llista de candidats que es van presentar a les últimes eleccions generals. Repeteixen els caps de llista, l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, que es presenta pel Congrés dels Diputats i l’alcalde de Reus, Carles Pellicer, que es presenta per la llista al Senat. «El gruix de la candidatura és igual, manté l’estructura, perquè presentem una proposta semblant», explicava ahir Bel, durant la presentació oficial de la candidatura, al Balcó del Mediterrani. La seva proposta es basa en el treball local, per tal «d’incorporar el món municipal» a la política estatal i «traslladar les propostes en clau territorial».

Els avala, segons explicava Bel, la seva experiència política «molt arrelada a la demarcació, som gent acostumats a la gestió i a la problemàtica del territori». A tall d’exemple, Bel va mencionar els problemes amb les infraestructures viàries i ferroviàries, la creació d’ocupació, la millora en la competitivitat empresarial o la manca d’inversions «no d’ara, sinó històriques, en diferents àmbits». El cap de llista al Congrés assegurava que l’Estat «no ha complert en diversos aspectes» i que la seva tasca serà treballar des de dins per tal de resoldre-ho.

Així doncs, Bel i Pellicer es proposen fer una campanya que recorri totes les capitals de comarca de la demarcació de Tarragona i Terres de l’Ebre, així com «actes a tots els municipis on puguem arribar». Una de les seves tasques, assegurava Bel, és «explicar quina feina hem fet aquests mesos de mandat, acreditar que hem estat treballant», tot i que va reconèixer que hi ha hagut poc temps per traslladar totes les mancances del territori. Per la seva banda, Pellicer assegurava que «hem fet una feina silenciosa, no som persones de titulars, però hem portat les necessitats al congrés». L’alcalde de Reus explicava que han fet una feina constant amb els col·lectius que valorava com un «èxit». A més, Pellicer va voler remarcar que no és una tasca que no han fet sols, sinó que han tingut tot el suport de les persones de la llista que no entren com a representants del partit.

Bel espera que no baixi la participació en les eleccions i «amb un escenari tan atomitzat no és fàcil». Deia que «sabem que tenim un repte però que, com en qualsevol eleccions, volem el màxim de representació».

tracking