Diari Més

Jocs Mediterranis 2017

Ballesteros llança un missatge de tranquil·litat després de les declaracions del COE

L’alcalde s’ha mostrat convençut respecte al compromís de l’Estat i és conscient que falten 9 milions d’euros per fer uns Jocs «en condicions»

Josep Fèlix Ballesteros i Javier Vilamayor han comparegut davant dels mitjans de comunicació per informar sobre la situació dels Jocs.

Ballesteros llança un missatge de tranquil·litat després de les declaracions del COEDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

«Els Jocs Mediterranis no perillen». Així de contundent i tranquil s'ha mostratl’alcalde i president de la Fundació Tarragona 2017, Josep Fèlix Ballesteros, després quees coneguessin les declaracions del secretari general del Comitè Olímpic Espanyol (COE), Víctor Sánchez, en les quals apuntava que l’actual situació econòmica i política amenaçaven la celebració dels Jocs Mediterranis 2017. De fet, el batllehaconsideratque les declaracions del COE es podrien considerar com un «toc d’atenció» per al govern de l’Estat i, tot i que reconeixia que «ens falten 9 milions d’euros per completar el pressupost operatiu», ha asseguratque «no ens passa pel cap renunciar», al certamen esportiu. No obstant això, l’alcalde ha admèsque, si no cobren els 9 milions d’euros en un període «raonablement breu» de temps, els Jocs «sí que podrien estar en amenaça». Ara bé, és un escenari que des de l’organització no es plantegen en cap moment. Operativament, el batlleha destacatque no poden esperar més enllà de l’octubre per disposar d’aquests recursos. «Hem de tenir tancat alguna mena de compromís, com a molt tard, a finals de juliol, que és quan aquest país ja ha de tenir un govern», remarcava.

L’optimisme del socialistaha tornata emergir, a la vegada que harecordatque encara compten amb un últim recurs que podria servir per donar un cop sobre la taula. Ha detallatque «disposem d’una carta de garanties financeres aprovada pel Consell de Ministres, sense la qual el Comitè Internacional dels Jocs Mediterranis no ens hauria concedit la possibilitat de dur a terme l’esdeveniment».

Ha destacattambé que compten amb el suport explícit dels partits que podrien guanyar les eleccions estatals de forma «oficiosa».

tracking