Diari Més

La Guàrdia Urbana troba 1500 quilos de roba en una zona forestal

Estaven en un terreny forestal prop de l'urbanització Balcó de Tarragona i creuen que procedeix dels contenidors de l'Associació Roba Amiga

La Guàrdia Urbana troba 1500 kg. de roba

La Guàrdia Urbana troba 1500 kg. de robaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els agents de la Guàrdia Urbana de la unitat de Medi Ambient que estaven realitzant un patrullatge, van trobar, dimartsal matí, una gran acumulació de bosses en un terreny forestal, concretament a la carretera que va de Sant Pere i Sant Pau cap a Santes Creus, la TP-2031, prop de la urbanització Balcó de Tarragona. Les bosses eren de plàstic i estaven plenes de roba usada, aparentment procedent dels contenidors de recollida de roba del projecte Roba Amiga.

Pels voltants de la zona també hi havia molta roba llençada per terra. La Guàrdia Urbana es va posar en contacte amb Roba Amiga, que van confirmar que, segurament, la roba provenia dels seus contenidors, que moltes vegades es troben buits. Els operaris de l’associació van recollir les bosses amb, aproximadament, 1.500 quilos de roba.

Maria Jurado, tècnica d’autoocupació de la fundació Formació i Treball, explica que els robatoris han anat en augment des de l’inici de la crisi i que, actualment, són «un problema real», per la fundació. «Els perfils dels detinguts solen ser persones molt vulnerables i amb pocs o cap recurs», detalla, però també assegura que en els últims temps els robatoris semblen ser més organitzats. Amb aquesta problemàtica en ment, la fundació que gestiona Roba Amiga, Fundació i Treball, ha començat a treballar conjuntament amb la Guàrdia Urbana i els Mossos, amb el que han assolit que el nombre de robatoris es mantingui, en lloc d’augmentar amb el temps. Tot i així, tampoc han aconseguit un decreixement d’aquest delicte, així que ja han començat a instal·lar uns nous contenidors que dificulten la sostracció de la roba, tal com explicava la setmana passada aquest diari. En total, a Tarragona se n’han canviat dinou, com per exemple a l’avinguda Catalunya o a la Rambla Nova. Encara en queden 31 que es canviaran progressivament, però avui mateix rebran set contenidors amb el sistema antirobatoris, que es canviaran pels antics al llarg de la setmana.

«Els robatoris són una realitat que volem eradicar pels perjudicis que suposa. El projecte Roba Amiga té els objectius de ser instrument d’inclusió, de generar llocs de treball per qui més ho necessiti i per descomptat de crear un sistema de reciclatge de roba sostenible amb el medi ambient i amb la cultura de consum actual», explica Jurado. Des de l’associació consideren «vital» oferir el millor servei de recollida i asseguren que seguiran treballant per «mantenir la presència física dels contenidors al centre urbà perquè busquem la proximitat, la comoditat i la conscienciació social dels veïns de Tarragona».

tracking