Diari Més

Ruiz (PSC): «Aprovarem un ingrés mínim per a les famílies sense recursos»

El cap de llista socialista vol lluitar contra l’atur

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

«Si Pedro Sánchez és president del Govern després de les eleccions del 26-J els socialistes impulsarem una renta mínima vital de 426 euros mensuals per a les 15.000 famílies de les comarques tarragonines que tenen a tots els seus membres a l’atur i que ja no cobren cap subsidi o prestació», així ho va assegurar ahir el cap de llista del PSC per Tarragona a les eleccions, Joan Ruiz, que també ha detallat l’objectiu i les característiques d’aquesta ajuda extraordinària. Així, detallava que aquesta garantia d’ingressos mínims es faria efectiva mitjançant la creació, en un termini màxim de quatre mesos, d’un ingrés mínim vital com a prestació no contributiva a la Seguretat Social.

«La finalitat és eradicar la pobresa de la nostra societat. Durant aquests darrers anys els efectes combinats de la crisi econòmica i dels Governs de la dreta han provocat que més d’una quarta part del conjunt de la ciutadania es trobi en paràmetres de pobresa o de risc d’exclusió social», explicava el candidat socialista. A la vegada, va subratllar que «això perjudica, sobretot, als nens i nenes, ja que també condiciona les seves capacitats futures. Cal, doncs, posar fi a la pobresa al nostre país. Per raons de justícia i de dignitat ciutadana».

D’aquesta manera, el Partit Socialista es proposa eliminar completament la pobresa infantil durant aquesta propera legislatura. «Ho farem mitjançant l’increment de les prestacions de la Seguretat Social per fill a càrrec i el reconeixement de les prestacions en espècie, és a dir, mitjançant l’ampliació del servei de menjadors escolars», afegia. Joan Ruiz va detallar que la renta mínima vital podrà arribar fins als 708 euros mensuals per a les famílies amb tres o més adults a càrrecs, al que cal afegir l’ajuda de 150 euros mensuals per cada fill menor d’edat.

tracking