Diari Més

Rufián: «La PAH sempre ha estat companya de viatge»

Els candidats d’ERC han iniciat una ronda de reunions amb entitats

Els candidats Jordi Salvador i Manel Rufián, just abans de començar la reunió amb la PAH.

Rufián: «La PAH sempre ha estat companya de viatge»Cristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els candidats d’ERC al Congrés per Tarragona, Jordi Salvador, i Barcelona, Manel Rufian, es van reunir ahir amb la PAH de Tarragona per «explicar que hem fet nosaltres en aquests quatre mesos, que és el que portem al programa i escoltar les seves reivindicacions», segons explicava Salvador. Es tracta d’una ronda de contactes que estan realitzant els candidats amb les diferents entitats del territori i en el marc de la precampanya per les eleccions generals del proper 26 de juny.

Rufian explicava que «estem aquí com sempre hem estat, a favor de qualsevol iniciativa que signifiqui dignificar la vida de la gent», i deia que el seu partit havia assumit les cinco de la PAH, les cinc reivindicacions de la plataforma que inclouen, per exemple, la dació en pagament o la garantia de subministrament energètic a les famílies amb pocs recursos. Rufian assegurava que, des de l’època del president Zapatero, Esquerra ja defensava el dret a l’habitatge digne, participant del debat sobre la dació en pagament.

La PAH, però, sempre s’ha considerat apolítica i no s’ha vinculat directament amb un partit, fet que Rufian considera «sa i positiu», però assegurava que «és inherent a ser republicà i d’esquerres la defensa del que està fent la PAH». A més, justificava la implicació amb el principal moviment en defensa de l’habitatge digne explicant que «el procés no va de canviar una bandera per una altra, ni de canviar un rei per un altre, sinó que va de crear un país millor i per a tots».

Rufian deia que la plataforma ha canviat la manera de fer activisme social i polític i que «els considerem companys de viatge» i, per aquest motiu, tot i no desobeir la sentència del tribunal suprem que bloqueja la llei catalana sobre l’aplicació d’un impost sobre els pisos buits, «ens obeirem a nosaltres mateixos, al mandat que tenim darrere i iniciarem un procés constituent per tenir un país decent i digne». És el que deien els nostres avis: Pan i techo para todo el mundo.

Els republicans asseguraven que la relació amb les plataformes és «directa i forma part de la seva activitat diària», i que l’única diferència és que ara és època electoral, però que sempre han treballat al costat de l’entitat social.

tracking