Diari Més

Patrimoni

La Fiscalia reclama informació sobre l'estat de la Necròpoli

Tant la Generalitat com l’Ajuntament han estat requerits pel fiscal

Restes de la Basílica de Sant Fructuós, ubicades a la Necròpoli.

La Fiscalia reclama informació sobre l'estat de la NecròpoliCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fiscalia de Medi Ambient ha demanat a l’Ajuntament de Tarragona informació sobre l’actual situació de la Necròpoli i del museu paleocristià, davant les evidències d’abandonament de la zona. Tot i que la titularitat d’aquest espai és de l’Estat i la gestió de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Tarragona assegura està a la disposició de la justícia i per tant contestarà al requeriment. El consistori tarragoní haurà d’explicar en un informe tècnic l’estat del cementiri i del museu paleocristià i haurà de valorar els danys i el deteriorament de la zona.

Fa cinc anys, la Fiscalia va denunciar el tancament de la Necròpoli. L’any 2013, la Generalitat va obrir el recinte paleocristià, i fa dos mesos també va rebre un requeriment de la Fiscalia en què demanava informació de la situació actual i de l’estat de la Necròpoli de Tarragona. Després de remetre l’informe a la Direcció General de Cultura, va fer arribar el document al fiscal de Medi Ambient.

Justament fa deu dies, la CUP de Tarragona va presentar una moció al plenari sobre la conservació del patrimoni, en què demanava l’elaboració d’un projecte de restauració dels espais funeraris i la connexió amb les restes del Parc Central i les del carrer Vidal i Barraquer.

La formació independentista ha donat suport al requeriment del ministeri públic i ha assenyalat que «l’Ajuntament hauria de prendre un rol més actiu i implicar-se més decididament en mancances en relació a la conservació del nostre patrimoni arqueològic i monumental».

tracking