Diari Més

Papers de Panamà

La drassana Barcos Deportivos de Tarragona, als Papers de Panamà

Un client va sol·licitar a Mar García Vaquero —actual parella de Felipe González— el pagament 'offshore' d'una part del vaixell Alarife 100

Actualment, l'Alarife 100 té base a Palamós.

La drassana Barcos Deportivos de Tarragona, als papers de PanamàCarla Pomerol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Papers de Panamà podrien tenir una vinculació directa amb la ciutat de Tarragona. Segons la informació que donava'La Vanguardia Digital' el passat dimecres 20 d’abril, entre els papers de Panamà figura un poder atorgat a Mar García Vaquero, actual parella de l’expresident del govern Felipe González, per gestionar un compte corrent a Suïssa a través d’una societat instal·lada al paradís fiscal de Niue. Tal com diu 'La Vanguardia Digital', el motiu pel qual es va operar amb aquest compte és perquè el client d’una empresa de García Vaquero va sol·licitar pagar de manera ‘offshore’ un vaixell. Aquesta embarcació es tractaria de l’Alarife 100, construït a l’empresa Barcos Deportivos de Tarragona,propietat de l’empresari Juan Entrecanales, conegut per ser el propietari d’Acciona, amb base a Palamós.

El vaixell Alarife 100 es va construir a la mateixa drassana que el luxós veler SYL, propietat de l’empresari desaparegut Luis García Cereceda, i que actualment es troba amarrat a Tarragona. La nau on es van construir està situada al Moll de Castella del Port de Tarragona, i pertany a l’empresa Barcos Deportivos. Aquesta empresa també va construir altres vaixells com per exemple el Fortuny, de Javier Merino, exparella de la model Mar Flores.

En un principi, Barcos Deportivos era propietat de Luis Garcia Cereceda, —empresari que anys més tard va construir la Marina Port Tarraco—. Segons ha pogut saber el 'Diari Més', l’any 2003, Garcia Cereceda cedeix l’empresa de Tarragona a Mar García Vaquero (actual dona de Felipe González) i a Xavier Bisbe, capità del SYL.

Segons expliquen les fonts del 'Diari Més', l’any 2004 es va sol·licitar una part del pagament del luxós vaixell Alarife 100 de manera ‘offshore’. Mar García Vaquero va cedir i per aquest motiu va obrir un compte corrent a Suïssa al banc UBS de Lausana. El compte es va obrir a l’octubre de 2004 a nom de Carmigo Ltd, societat que la filial helvètica de Mossack Fonseca –bufet d’advocats que tenen relació amb els papers de Panamà-, va obrir a Niue, una illa del Pacífic, coneguda pel seu secretisme fiscal.

L'empresari Juan Entrecanales és actualment el propietari de l'embarcació.

La drassana Barcos Deportivos de Tarragona, als papers de PanamàCarla Pomerol

El vaixell Alarife 100 es va construir a la mateixa drassana que el luxós veler SYL.

La drassana Barcos Deportivos de Tarragona, als papers de PanamàCarla Pomerol

tracking