Diari Més

Cultura

Diverses entitats retran homenatge als defensors del Fortí de l'Oliva

L’Associació Setge de Tarragona 1811, Milícies Urbanes Projecte 1800 i el Conservatori de Música protagonitzaran una desfilada honorífica avui

Imatge d'arxiu de l'acte d'homenatge del 2014.

Diverses entitats retran homenatge als defensors del Fortí de l'OlivaCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La recreació històrica omplirà avui part de la ciutat de Tarragona amb l’acte d’homenatge dels que van defensar el Fortí de l’Oliva fa 205 anys davant de l’atac de les tropes napoleòniques. L’acte està organitzat per l’Associació de Veïns de l’Oliva i hi participaran entitats com l’Associació Setge de Tarragona 1811, Milícies Urbanes Projecte 1800 i el Conservatori de Música de la Diputació de Tarragona. L’acte començarà a dos quarts de vuit del vespre, als voltants de la muntanya de l’Oliva.

El reconeixement servirà per viatjar en el temps i recordar tots aquells, coneguts i anònims, que van perdre la vida durant l’ocupació francesa entre el 28 de juny de 1811 i el 19 d’agost de 1813. Cal recordar que un mes després de la caiguda del Fortí de l’Oliva, Tarragona va ser presa per les tropes de Napoleó. L’acte de reconeixement comptarà amb una desfilada que simularà la que es va dur a terme l’any 1911, durant la commemoració del centenari. Així mateix, les diverses entitats protagonistes de l’acte de reconeixement seran les encarregades de realitzar una ofrena de corones.

tracking