Diari Més

Tarraco Viva

Descobrint els secrets de les legions romanes

Projecte Phoenix mostra, en una recreació històrica, les armes, l'artilleria i les tàctiques que empraven els legionaris romans durant les lluites

Descobrint els secrets de les legions romanes

Descobrint els secrets de les legions romanesElena Pedrola

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les antigues legions romanespodien conqueriruna ciutatde tres maneres diferents: mitjançant un setge ràpid, anomenatPugnatio; a través d'un bloqueig; o amb un setge que mesclava aquestes dues opcions. Aquesta és una de les dades queProjecte Phoenix -Legio VII Geminaexplica i mostraa la recreació històrica'TORMENTA. Artilleria de les legions romanes', al Camp de Mart,en què es descobreixenels secrets deles armes i les tàctiques dels exèrcits romans.

El Camp de Mart es converteix, doncs, en un campament romà i en un camp de lluita. Els legionaris, vestits amb l'armadura, carregant l'escut, l'espasa i el punyal, mostren al públic assistent la utilitat de tot el vestuari i instruments. Una de les curiositats és el cinturó o Cingulum, que amb unes tires de cuir i peces de metall, servia per protegir els genitals del legionari. L'escut, a més de servir per defensar-se, també comptava amb un sortint útil per colpejar l'enemic. Per altra banda, la forma de l'espasa era adient per apunyalar l'enemic frontalment i causar un dany molt important. I el punyal resultava útil per fer moviments ràpids i sorprendre l'adversari.

El ritual de benvinguda als nous legionaris era molt important pels romans. Anomenat Sacramento o jurament, el nou legionari havia de jurar davant els lluitadors, les divinitats de les legions i les autoritats, lleialtat i compromís.

tracking