Diari Més

Cultura

La gala dels Premis Nacionals de Cultura homenatjarà Jujol i el Metropol

Se celebrarà el 8 de juny al teatre tarragoní i estarà presentada per Oriol Grau i Maria Molins

Pla general d'Oriol Grau, Josep Maria Prats, Carles Duarte, Isona Passola i una representant de la Carrutxa, entitat guardonada amb un dels Premis Nacionals de Cultura, el 27 de maig del 2016 a l'Antiga Audiència de Tarragona

Jujol, lliurament, CoNCA, Premis Nacionals de Cultura, Tarragona, gala, guardó, modernisme, Teatre MetropolSegura, Roger

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tarragona acollirà enguany la gala d'entrega dels Premis Nacionals de Cultura. La festa, que reivindica el fet cultural català des de totes les seves disciplines, aterrarà a la ciutat el pròxim 8 de juliol i ho farà en un escenari emblemàtic: el Teatre Metropol. El president del Consell Nacional de la Cultura i les Arts (CoNCA), Carles Duarte, ha afirmat que «teníem un deute que ens duia a Tarragona». I ha afegit: «La figura de Jujol és molt rellevant i valuosa i per això ho hem volgut associar amb els premis». Per la seva banda, el conseller de Cultura de l'Ajuntament de Tarragona, Josep M. Prats, ha assegurat que l'esdeveniment, servirà per «posar en valor» l'obra de l'arquitecte tarragoní.

La gala estarà presidida pel president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros i comptarà amb una forta presència tarragonina en les actuacions que s'han preparat. De fet, Oriol Grau presentarà la vetllada juntament amb Maria Molins. A banda, Isona Passola, membre del plenari del CoNCA i organitzadora de l'acte, ha avançat que hi haurà algunes actuacions musicals de fetes per artistes del territori. En aquesta línia, Passola assegurava que «no hem trasplantat una estructura barcelonina a Tarragona, sinó que hem buscat a gent d'aquí».

Pensada pel teatre i la televisió

L'organitzadora ha explicat que «hem plantejat una gala que tingui sentit a la sala i a la televisió». I és que es retransmetrà en directe pel canal 33. «Serà el més visual i àgil possible», ha senyalat Passola. Per aconseguir-ho, s'ha preparat un muntatge audiovisual que serà un calidoscopi modernista, amb el qual es mostrarà als teleespectadors el Metropol. A més, s'han buscat altres números que quedin relacionats amb els premiats, com per exemple un de circ, vinculant-ho així amb la companyia Los Galindos, un dels guardonats.

Homenatge a la cultura

L'objectiu de l'esdeveniment, però, no és cap altre que donar protagonisme als premiats, que en aquesta edició 2016: Antònia Vicens, Enrique Vila-Matas, Josep M. Arogonés i Rosa Fusté (Antaviana Films), Lola Badia, Carrutxa, Los Galindos, Dani Karavan, el Quartet Casals, Clara Segura i Joan J. Guillén.

A més, i com és habitual, dedicaran també un homenatge a aquelles figures de la cultura catalana que celebren algun aniversari destacat. El 700 aniversari de la mort de Ramon Llull serà l'efemèride recordada més destacada.

El president del CoNCA ha remarcat que els premis tenen un veredicte «polièdric» i que la gala ha de projectar el missatge que «el país no es pot entendre sense cultura i que no té futur sense aquesta».

tracking