Diari Més

Tarraco Viva

Les escoles coneixen de primera mà la momificació dels faraons

‘Déus, faraons i mòmies de l’antic Egipte’ permet als alumnes interactuar amb una mòmia

Les escoles coneixen de primera mà la momificació dels faraons

Les escoles coneixen de primera mà la momificació dels faraonsCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un faraó embalsamat i arribat des dels Estats Units és el protagonista de l’activitat Déus, faraons i mòmies a l’antic Egipte, l’activitat escolar del Tarraco Viva que explica tot el procés de momificació que realitzaven a Egipte perquè els faraons poguéssin creuar a una altra vida. La visita està adreçada als grups d’alumnes de 8 i 16 anys.

Durant el recorregut es poden observar els passos rituals que seguien els antics egipcis, fins al procés de momificació. Però no només això, la visita aprofita per donar a conèixer els detalls de la cultura egípcia, sobretot les seves creences i els seus déus, que utilitzaven per explicar tot allò que els envoltava. A més, també es repassen alguns detalls de la vida diària, com la distinció de classes i l’organització social, de pagesos, artesans, funcionaris i, a dalt de la piràmide, el faraó.

Els grups de joves gaudeixen especialment la part que permet interactuar al la figura embalsamada del faraó que, en format taller, els permet viure el primera persona l’experiència. Aquest ritual també va ser adoptat per la cultura romana, fet que demostra el víncle entre les dues civilitzacions i que conforma la temàtica principal del festival d’enguany. El taller es realitza una quinzena de vegades al Pretori.

tracking