Diari Més

Veïns

Denuncien el pas de motocicletes a gran velocitat pel parc de SPiSP

La plataforma en defensa de la fauna i la flora d’aquest espai tem pel perill que pot suposar pels usuaris i demanen vigilància

Denuncien el pas de motocicletes a gran velocitat pel parc de SpiSp

Denuncien el pas de motocicletes a gran velocitat pel parc de SpiSpCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Plataforma Salvem el parc de Sant Pere i Sant Pau denuncia el pas de motocicletes a tota velocitat pels camins d’aquest espai natural. Un dels interlocutors de l’entitat, Jan Aran, lamenta que «ens hem adonat que hi ha persones que circulen pel centre del parc amb motocicletes, pels camins, fet que està totalment prohibit». En aquest sentit, destaca que «no es tracta d’un fet que es repeteixi diàriament, però tenim por que cada vegada vagi a més. Pel que hem pogut observar, creiem que, almenys un cop a la setmana, es produeix aquesta situació al voltant de les vuit del vespre».

De fet, des de l’entitat han pogut enregistrar un parell de vídeos en els quals es pot apreciar com el conductor d’una motocicleta –de major potència que el típic ciclomotor de 49 cc– s’endinsa al parc sense cap problema per accelerar. A més, Aran assegura que, en altres ocasions, «hem pogut veure un quad i algun ciclomotor, tot i aquest darrer anava a una velocitat reduïda».

La principal preocupació per a la plataforma i els veïns de la zona és el perill que pot suposar per als usuaris del parc. «Les motocicletes es poden convertir en un perill per a tots aquells que passegen pel parc. Hem pogut veure com, en una de les pujades, el motociclista accelera amb força per arribar a dalt de tot i, això, es pot convertir fàcilment en un accident si apareix algun usuari del parc a dalt». Per aquest motiu, demanen vigilància al parc i una retolació correcta de l’espai.

Aran explica que «el parc compta amb moltes entrades, però quatre d’elles són les més importants i utilitzades, i no totes estan ben indicades». Assegura que els accessos pel carrer Pi i Margall i l’entrada pròxima a la gasolinera de Sant Pere i Sant Pau són les més perjudicades. «No compten amb cap rètol que indiqui clarament que es tracta d’un parc i que no es pot circular amb vehicles de motor», lamenta. També recorda que, amb la creació d’aquesta plataforma, «vam dur a terme una comissió amb l’Ajuntament, en la qual els demanàvem que es tanquessin els accessos. Tot i això, el consistori s’ha despreocupat d’aquest tema».

El parc ocupa una superfície aproximada de 13,67 hectàrees amb una part important de bosc natural i una altra part provinent de la recuperació d’un abocador, clausurat l’any 1995 i reforestat en etapes progressives. En diverses ocasions, l’entitat ha reclamat també la instal·lació de noves papereres perquè asseguren que «només tenim una paperera en una de les esplanades. Encara que podem trobar-ne en altres punts, és totalment insuficient tenir-ne una en aquesta zona i, sovint, augmenten les deixalles».

tracking