Diari Més

Salut

Salut situa com a prioritari invertir en l'Hospital Joan XXIII i no construir-ne un de nou

El director del CatSalut, David Elvira, diu que fer un altre centre, com demana l'Ajuntament , «requereix temps i recursos»

Les infermeres de Joan XXIII denuncien la contractació precària

Les infermeres de Joan XXIII denuncien la contractació precàriaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Departament de Salut descarta construir ara un nou Hospital Joan XXIII, tal com ha reclamat l'Ajuntament de Tarragona, i situa com a prioritari millorar les infraestructures del centre. En una entrevista a l'ACN, el director del Servei Català de la Salut, David Elvira, ha assegurat que hi ha una «aposta clara»per l'hospital perquè fer-ne un de nou «requereix temps i recursos». «Mentre no es puguin millorar més infraestructures, hi ha una prioritat, que és augmentar la capacitat de quiròfan», ha argumentat Elvira, que ha explicat que s'està fent una inversió de 6 MEUR per millorar dos quiròfans i habilitar-ne dos més. D'altra banda, ha defensat que s'està treballant en un pla de coordinació amb tots els dispositius del Camp de Tarragona perquè la capacitat quirúrgica no es vegi ressentida mentre es fan les millores al centre.

Elvira ha demanat que es faci«un esforç de coordinació»entre els dispositius disponibles a la demarcació per evitar que «empitjorin les llistes d'espera»mentre es milloren les infraestructures actuals. Elvira també reconeix que l'Hospital Joan XXIII pateix«un dèficit d'inversió històric»que Salut intentarà revertir en aquest exercici.

A principis de maig, l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, va rebutjar que una reforma de l'hospital perquè, segons el batlle, «ja no és possible» per l'estat«precari»de les instal·lacions. Per Ballesteros, l'única solució és construir un nou centre, que es podria ubicar al voltant de l'actual hospital.

De fet, la construcció d'un nou Joan XXIII va ser plantejada per l'alcalde com una de les condicions per accedir a participar en una reunió per treballar sobre el model sanitari al territori. Les altres condicions del batlle van ser la instal·lació d'un Materno-Infantil, un centre de docència i recerca universitària associat a la Universitat Rovira i Virgili i la garantia que cap ciutadà de Tarragona hagi de ser atès fora de la ciutat per una intervenció quirúrgica.

D'altra banda, Ballesteros també va carregar contra «la mala planificació»de les inversions en urgències, perquè s'estan reformant els quiròfans actuals en lloc de construir-los de zero, fet que fa minvar la capacitat operativa, segons l'alcalde de Tarragona.

tracking