Diari Més

Tarraco Viva

Apicius, el romà que va inventar el foie

La Terrassa de Minerva, situada al Passeig Arqueològic de Tarragona, ha acollit la recreació històrica del gastrònom de l’antiguitat

Apicius, gastrònom de l'antiguitat.

Apicius, el romà que va inventar el foieCarla Pomerol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Marcus Gavius Apicius, un reconegut gastrònom romà del segle I d.C., explica les seves aventures amb el menjar, durant el festival de Tarraco Viva. Apicius, interpretat pel tarragoní Alex Manríquez, va viure sota els governs dels emperadors August i Tiberi. Va ser un ric patrici, que quan varen morir els seus pares va heretar 100 milions de sestercis—moneda romana de plata—. Amb tota aquesta fortuna, Apicius «em vaig dedicar en cos i ànima a la meva gran passió: el menjar», recita.

La recreació històrica, a càrrec del tarragoní Àlex Manríquez, ha tingut lloc, per primera vegada, aquesta tarda, al Passeig Arqueològic, a la Terrassa Minerva, entre les Muralles. El públic, uns 20 espectadors en total, ha quedat encisat durant els 30 minuts que ha durat la recreació.

A Apicius se li atribueix l’autoria de l’obra ‘De re coquinaria’, font esencial per a conèixer la gastronomia en el món romà. Una de les seves filles es va casar amb Sejà, home de confiança de Tiberi.

Apici era conegut perquè va gastar tota la seva fortuna en aliments cars i elaborats amb receptes complexes, algunes atribuïdes a ell, com el foie gras obtingut del fetge d’oques alimentades amb figues. Segons explica la tradició, Apicius es va suïcidar amb verí quan es va adonar que la seva manera de viure l’havia arruïnat completament

Apicius, gastrònom de l'antiguitat.

Apicius, el romà que va inventar el foieCarla Pomerol

Apicius, gastrònom de l'antiguitat.

Apicius, el romà que va inventar el foieCarla Pomerol

tracking