Diari Més

Sanitat

Unes 200 persones reclamen una sanitat pública i de qualitat en una marxa per Tarragona

​El Grup de Treball en Defensa de la Sanitat Pública de Tarragona reclama la salut com a prioritat del sistema i unes condicions laborals dignes

Prop de 200 persones reclamen una sanitat pública i de qualitat en una marxa per Tarragona

Prop de 200 persones reclamen una sanitat pública i de qualitat en una marxa per TarragonaElena Pedrola

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Amb el crit de «Amb la sanitat no s’hi juga!» més de 200 persones s’han manifestat aquest dijous per una sanitat pública i de qualitat a Tarragona. La marxa, iniciada al CAP Bonavista, ha passat pel Cap La Granja, l’Hospital Joan XXIII, l’Hospital Santa Tecla, i ha finalitzat a la plaça Jacint Verdaguer, on el Grup de Treball en Defensa de la Sanitat Pública de Tarragona ha llegit un manifest reivindicant un model sanitari 100% públic «on la salut en sigui la prioritat i amb unes condicions laborals dignes». El Grup, format per la CUP, els sindicats Co.Bas, CGT i CATAC, Podem cercle Torreforta i persones a títol individual, en aquesta ocasió també ha comptat amb el suport de diverses associacions i entitats del territori, com la PAH Tarragona i la Federació d’Associacions de Veïns de Tarragona (FAVT).

Laia Estrada, portaveu de la CUP, ha denunciat la privatització de la sanitat posant d’exemple el cas de l’Hospital Santa Tecla. També ha carregat contra les recents declaracions que va fer Josep Fèlix Ballesteros reclamant un nou Hospital Joan XXIII. «Només li preocupa que l'atenció sanitària es faci a la ciutat, li és igual qui acabi fent el servei, li és indiferent el model sanitari, quan és el veritable problema», afirmaven des de la CUP en el seu moment, i ho han repetit a la marxa d’aquesta tarda. Des del Grup de Treball en Defensa de la Sanitat Pública de Tarragona també denuncien que l’alcalde no s’ha reunit amb ells «ni s’ha preocupat per la nostra lluita».

Membres de l'Associació de Veïnsdel barriSant Pere i Sant Pau també s'han afegit a la marxa per reclamarel retorn de l'ambulància de la zona veïnal, que va ser retiradaamb el canvi de model del transport sanitari.

tracking