Diari Més

TESTIMONI

«La meva filla encara no pot caminar»

Segons Jose Ubal, pare d’una nena de 5 anys de Campclar, infectada per l’enterovirus i ingressada a la Vall d’Hebron, assegura que «hi ha entre 25 i 30 menors tarragonins ingressats a Barcelona»

La vuitena planta de la Vall d'Hebron està ocupada únicament per nens infectats per l'enterovirus.

«La meva filla encara no pot caminar»Cedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

«La meva filla encara no pot caminar», explica Jose Ubal, pare de la petita de cinc anys de Campclar, infectada per l’enterovirus. Jose Ubal i la seva família es troben, des del dilluns, a la Vall d’Hebron de Barcelona. Com ells, «hi ha entre 25 i 30 nens tarragonins ingressats a l’hospital barceloní pel mateix virus», explica en Jose.

La seva desafortunada aventura va començar dilluns, quan van portar a la nena a l’hospital Joan XXIII. «La meva filla no parlava, no caminava, no es movia del sofà, i tot el dia dormia», explica en Jose. En arribar a l’hospital tarragoní, i després de fer-li un escàner a la petita, «de seguida ens van enviar cap a Barcelona». Segons va explicar-li una doctora, la seva filla patia un virus que inflamava el cervell, i això perjudicava el sistema nerviós, al cor i a la respiració. «Fins i tot em van insinuar que podia quedar paralítica», explica el pare.

Segons en Jose, «els metges de Barcelona tenen més informació que els de Tarragona». La família d’en Jose i d’altres es troben a la vuitena planta, aïllats de la resta de menors malalts. Quan entren a l’habitació han de posar-se una bata i una mascareta. I quan surten han de rentar-se les mans amb alcohol.

Segons explica en Jose, fills de familiars seus també han estat infectats per l’enterovirus. «S’han dirigit a l’hospital Joan XXIII, han estat diagnosticats i els hi han dit que anessin cap a casa i tornessin quan es trobin pitjor. Estem indignats», explica en Jose.

La filla d’en Jose està millorant. Avui els metges li han comunicat que la petita està fora de perill, i que, de mica en mica, es recuperarà. Però ho farà des de casa, ja que està gairebé segur que dilluns els hi donaran l’alta. «La meva filla veu borrós i no camina, i em volen enviar cap a casa, no ho entenc», comenta preocupat en Jose.

En Jose ha explicat al Diari Més que, a part de la seva filla, hi ha més de 25 nens tarragonins a la Vall d’Hebron, infectats per l’enterovirus. «Els familiars no entenem per què els representants públics i polítics no diuen la veritat sobre què està passant. Aquí hi ha gairebé 50 nens malalts, i la gran majoria són de barris i municipis tarragonins: Salou, Sant Pere i Sant Pau, Torredembarra, Icomar, Valls, etc.», explica Jose.

Segons el familiar d'una menor infectada, la majoria de nens ingressats a la Vall d'Hebron són tarragonins.

«La meva filla encara no pot caminar»Cedida

tracking