Diari Més

Cultura

'Sartine, rei de París' arriba aquest divendres al Teatre Tarragona

El dissabte es podrà veure a El Vendrell i diumenge a Reus

'Sartine, rei de París' arriba aquest divendres al Teatre Tarragona

'Sartine, rei de París' arriba aquest divendres al Teatre TarragonaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tot i que la temporada de Teatres de Tarragona març-juny 2016 és en la recta final, en un mes acaba, encara queden cinc espectacles tots ells molt destacats. Avui ha estat el torn de presentar una estrena de producció pròpia, Sartine, rei de París, que dirigeix el periodista, gestor cultural i escriptor tarragoní, Carles Marquès, acompanyat de l’Orquestra Camerata XXI i de diversos intèrprets del territori, com són el director musical, Xavier Blanc; l’intèrpret Raimon Molins, la soprano Alba Rosa Forasté o Dani Espasa al clavicèmbal; que abordaran la vida i darrers anys d’un dels personatges més tèrbols de la història de França com va ser Anton de Sartine.

Situats al segle XVIII i sota la monarquia absoluta, tot i que dèbil de Lluís XV, Sartine va ser un polític molt influent, culte i intrigant que Marquès ha desgranat en aquesta obra a través d’un monòleg i peces musicals escollides espressament, per anar relatant la seva història. A més, en l’espectacle prendrà un protagonisme destacat els seus darrers anys de vida, ja que Sartine els va passar (on va morir) a Tarragona.

Sartine, rei de París, s’estrena aquest divendres 20 de maig a les 21.30h al Teatre Tarragona, però també es podrà veure el cap de setmana a El Vendrelleldissabteales 20:30 h, dins del Cicle Més Músiques de l’Auditori Pau Casals, l’Orquestra Camerata XXI. Ieldiumenge, 22 de maig, a les 18:00h al Teatre Bartrina.

tracking