Diari Més

Cultura

Més d'un miler de persones visiten els museus el Dia Internacional

El dissabte se celebra la tercera edició de la Nit dels Museus, que es centrarà en el tema del paisatge

Més d'un miler de persones visiten els museus el Dia Internacional

Més d'un miler de persones visiten els museus el Dia InternacionalCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Dia Internacional dels museus va ser un èxit a Tarragona, segons els mateixos museus. El Museu Nacional Arqueològic de Tarragona i el Museu d’Art Modern de Tarragona van rebre més visites del que és habitual, la majoria de tarragonins que van aprofitar l’ocasió, i no de turistes. En el cas del MAMT, es va veure una especial afluència de visitants, 138 en total, la majoria durant la tarda, tal com informen des del mateix museu. Tot i la gran afluència de públic, no hi va haver gaires nens i nenes que s’apuntessin als tallers, només un parell o tres en tot el dia. Pel que fa al MNAT, que va fer portes obertes durant tot el dia, va rebre 668 visites al museu de Tarragona, però va rribar a les 853 en total, comptant la Necrópolis, la vil·la romana dels Munts i Centcelles. L’espectacle nocturn, Musa i Medusa, va aconseguir fer ple i vendre totes les entrades, 80 en total.

El dissabte, a més, s’organitza la Nit dels Museus, una activitat col·lectiva dels principals espais culturals de la ciutat, que parteix del dia internacional. L’eix temàtic d’enguany és el paisatge i es titula El Viatge a la constel·lació Museu. Es proposa un itinerari nocturn que s’estructura a partir d’una peça o element patrimonial de cada centre, per tal de donar la seva visió particular sobre un mateix tema.

En aquesta tercera edició, el viatge és gratuït i conduït un per guia, amb una durada aproximada de dues hores i mitja. El trasllat d’una institució a l’altra es fa a peu i utilitzant el trenet turístic. El Museu d’Història de Tarragona se suma amb una jornada de portes obertes a la Casa Canals. El MNAT organitza Itinerari 8: Dones de Tàrraco, de deu a una del vespre. Descobrirà les dones de Tàrraco a través d’un nou itinerari per les seves sales permanents a través d’un itinerari senyalitzat. A més, també s’afegeix a la ruta de la resta de museus.

tracking