Diari Més

Religió

L'Ajuntament permetrà els centres de culte només a fora del nucli urbà

Per obrir un centre religiós dins la ciutat caldrà justificar-ho i redactar un pla especial

L'Ajuntament permetrà els centres de culte només a fora del nucli urbà

L'Ajuntament permetrà els centres de culte només a fora del nucli urbàCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Totes els ordes religiosos de Tarragona podran dret a establir un centre de culte a la ciutat. Tot i així, no ho podran fer al nucli urbà, sinó que s’hauran d’establir a les zones industrials i comercials, a no ser que ho faci en un edifici independent o que hi hagi una causa de força major que faci imprescindible l’emplaçament dins la ciutat. Així ho recull la derrera modificació del POUM que aprovarà demà el Ple de l’Ajuntament.

En cas de les zones residencials, s’hi podrà instal·lar qualsevol culte religiós si es tracta d’un edifici independent i s’elabora un pla especial que provi que l’emplaçament està justificat i que garanteixi certs aspectes, com sortides d’emergència. Si el centre es volgués instal·lar en un edifici compartit amb habitatges o empreses, caldria justificar que no hi ha cap altra opció i que, a més del pla especial, el centre compta amb una entrada alternativa a la del públic general. Els centres de culte que ja estan establerts a la ciutat i que comparteixen edifici amb habitatges, però, no es veuen afectats per la modificació del POUM i podran mantenir el seu local amb normalitat.

«Es tracta del mateix pla que s’havia creat en l’anterior legislatura, que ara el podem reactivar», explicava el regidor d’urbanisme, Josep Maria Milà. En el seu moment, la modificació del POUM que contempla l’emplaçament a zona industrial es va elaborar per part del govern del PSC, amb l’únic suport de CIU, ja que el PP el va rebutjar i ICV es va mostrar reticent. «Ho vam aturar perquè no hi havia gaire consens i l’hem reactivat ara, únicament, perquè hi ha molts més partits al Govern i els hem fet a tots coneixedors, però hem necessitat un temps prudencial», justificava Milà. La modificació el POUM es va haver de fer, segons el regidor, perquè als anys vuitanta, quan es van elaborar els primers plans, no es contemplava l’opció que les zones industrials i comercials tinguessin un ús religiós.

De moment, des de la regidoria, han pogut sondejar algunes comunitats religioses que estarien interessats a poder obrir en un centre de culte, però només han rebut la petició formal de l’església mormona. «Sabem que n’hi ha alguns que estaven esperant que reactivéssim la modificació del POUM però no tenim xifres concretes. De moment, en funció que vagin demanant, anirem donant les llicències», explicava Milà.

La comunitat musulmana està satisfeta per la decisió de l’Ajuntament de Tarragona. Tal com explicava el representant legal del Centre Cultural Islàmic La Pau, de Campclar, Fouad Borni, «és un pas endavant que obre una nova etapa amb la ciutadania». D’aquesta manera, els tres centres ilàmics de la ciutat podran registrar-se com a mesquites, ja que, actualment estan registrats com a centres culturals o no estan registrats de cap manera.

tracking