Diari Més

Salut

Set o vuit nens pateixen un enterovirus i queden aïllats a l'Hospital Joan XXIII

El Departament de Salut informa que s'han donat una quarantena de casos a Catalunya

Set o vuit nens pateixen un enterovirus i queden aïllats a l'Hospital Joan XXIII

Set o vuit nens pateixen un enterovirus i queden aïllats a l'Hospital Joan XXIIIDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Hospital Joan XXIII de Tarragona manté aïllats entre set i vuit nens, afectats per un enterovirus. Es tracta de nens menors de sis anys que han estat traslladats en els darrers dies al centre sanitari.

Alguns pares es van alarmar en veureque els seus fills patien uns símptomes desconeguts, i van decidir portar els nens a l’Hospital. Des del centre, han decidit aïllar-los, ja que no han pogut diagnosticar, de forma immediata, el possible virus.Aquesta situació s’hauria produït des de finals de la passada setmana, i no va ser fins avui quan els casos s'han incrementato, almenys, s'han fetpúblics, ja que el Departament de Saluthainformatque hi ha prop d’una quarantena de nens afectats a tot el territori català.

El Departament de Salut haengegat un protocol de vigilància epidemiològica reforçada per tenir controlats tots els casos que hi pugui haver. La higiene és la principal recomanació preventiva. Per això les autoritats sanitàries demanen a les escoles que extremin el rentat de mans i als pares que no hi portin els nens amb febre.

A més, durant tot el dias'hanenviatmissatges de mòbil via whatsapp en els quals s’alertaque «ningú portés els nens a cap col·legi de Tarragona», una situació que ha provocatl’alerta entre els pares, ja que es tenia un complet desconeixement del que estava succeint. Aquests missatges haurien començat a sortir del centre Cèsar August on, en principi, no s’hauria produït cap cas d’aquest virus. Aquest diari ha pogut saber que els nens que hi ha ingressats provenen de diversos centres escolars de la ciutat de Tarragona, tot i que no s’ha especificat de quins es tracta.

Han estat més els que han estat hospitalitzats, però el centre en va derivar alguns a Barcelona, tot i que des del Joan XXIII no van especificar per quin motiu es va produir aquesta circumstància.

Higiene

Segons va detallar el Departament de Salut, els símptomes són neurològics i aconsellen emprar les mesures higièniques habituals, com rentar-se amb aigua i sabó. Els enterovirus, segons Salut, «són habituals en aquesta època de l’any, però enguany s’han detectat episodis de més gravetat, que han evolucionat clínicament amb alteracions neurològiques». A banda d’aquesta higiene, des de Salut aconsellen «consultar el pediatre en cas que el nen tingui somnolència, decaïment, tremolors o altres símptomes neurològics acompanyats de febre». Els protocols clínics han estat elaborats per per una taula de seguiment formada per experts de diverses especialitats i que han estat coordinats pel Departament de Salut.

tracking