Diari Més

Festival Minipop

El Minipop incorpora enguany tallers de llarga durada per a nens de major edat

L'Espai de Tallers Creatius, patrocinat per Repsol, oferirà 26 activitats diferents i incorporarà una zona dedicada a la literatura amb la col·laboració del festival Delicadeses

El Minipop incorpora enguany tallers de llarga durada per a nens de manor edat

El Minipop incorpora enguany tallers de llarga durada per a nens de manor edatDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La literatura i els slow tallers són les grans novetats de l’Espai Tallers Creatius de la sisena edició del Minipop, que se celebrarà del 3 al 5 de juny al passeig de les Palmeres de Tarragona.El festival ja ha seleccionat les propostes artístiques de la convocatòria oberta, que es complementaran amb tallers propis i activitats ofertes pels patrocinadors. A més, després de l’èxit de l’any passat, l’Espai Dansa torna en forma de rialles, hula hoops, lindy hop i ioga.

Amb tot aquesta programació, l’Espai Tallers s’amplia i es renova amb la voluntat d'apropar l’art contemporani a tots els públics, amb el patrocini de Repsol. Seran un total de 26 activitats diferents, repartides entre els tres dies de festival. Són tallers ideats i dinamitzats per artistes de diverses disciplines, que compartiran una experiència creativa amb petits i grans. L’objectiu és conjugar l’activitat artística amb la descoberta de creadorslocals.

En aquesta sisena edició els participants tindran l’oportunitat de conèixer de primera mà Mènsula, Kris Barnolas (la Senyora Mapping), Espai Kraftum, Celobert art, Berta Artigal, Dynamind, Natàlia Bru, Berta Artigal, Elisabet Díez Rodríguez (Anduluplandu), Rosa Pomeroy i Bárbara Gutiérrez, Maurizio Sartori i Ariadna Nieto (Nus Creacions), Jaime Rojas i Rosa Rovira, Lídia Ullate, Gisela de Foc, TGNswing, Eva Jolis, Trinitat Gilbert o Joan Rioné.

Els slow tallers

El Minipop ha apostat enguany per programar sis tallers més llargs dirigits a nens més grans. Entre els slow tallers hi ha el “Flipbook” dels creatius de Mènsula, que ensenyaran com reproduir en una llibreta un seguit d'il·lustracions en seqüència per crear una petita historieta. La Senyora Mapping, Kris Barnolas, també oferirà un taller de llarga durada d’animació per projectar que ha anomenat'Tràiler Animat, desmuntant el frame'. El tercer slow taller ens el porta l’Espai Kraftum i consisteix en fabricar un robot de plàstic màgic.

Per la seva banda, els monstres de Nus Creacions vindran amb untaller de serigrafia pensat tant per nens com per adults. I els fotògrafs oficials del festival, Rosa Rovira i Jaime Rojas,convertiranels nens en els minireporters més intrèpids per captar les millors imatges del Minipop. Finalment, es podrà aprendre a cuinar de manera saludable amb la periodista especialitzada en gastronomia Trinitat Gilbert.

Els fast tallers

Els fast tallers tenen una durada d’entre 10 i 15 minuts per grup i funcionen per torns. Amb aquest format, Celobert art sorprendrà amb els seus furins japonesos, Berta Artigal explicarà com dibuixar tres personatges i descobrir-ne de nous i Dynamidensenyarà a crear imans magnètics.

En aquest grup de tallers també hi ha la Natàlia Bru, que proposa crear joies a partir d’un dibuix conjunt inspirat en descripcions de paisatges, de lectures de cançons i poemes i de petits contes.

I enguany repeteixen Anduluplandu i la parella artística formada per Rose Pomeroy i Bárbara Gutiérrez. Anduluplandu, alter ego de la il·lustradora Elisabet Díez Rodríguez, oferirà un taller de titelles de ditl. I les dues artistes visuals tornaran al Minipop carregades de materials reciclats, que aquesta vegada serviran per construir un tamborí.

A més, hi ha dos tallers propis del festival dinamitzats per Eva Jolis, la dissenyadora que ha creat la imatge de la sisena edició del festival. Divendres i dissabte proposa un collage amb icones del pop. I diumenge els nens podran triarentre seguir amb la mateixa tècnica amb les mil cares de David Bowie o bé construir el robot del Minipop amb cartolina, mentre escolten la sessió que Empar Moliner i Alex Torío dedicaran al camaleó del rock.

Els integrants del projecte DKV Fresh Art Kids, que fomenta la creativitat, la innovació i el talent dels infants a través de l’art, barrejaran il·lustració i tecnologia amb l’eina Osmo. La perruqueria La Saleta, els Vilars Rurals, Mini i Tarragona Ràdio regalaran experiènciesrelacionades amb els seus productes i serveis.

Espai Literari

A l’Espai Nadó i l’Espai Dansa s’hi afegeix aquest 2016 un altre racó específic per donar protagonisme a la literatura. El nou Espai Literari tindrà tres activitats.

La primera és un recital de poesia que arriba de les Garrigues de la mà del festival Delicadeses, un programa d'intervencions artístiques en paratges naturals d’aquesta comarca lleidatana una hora abans de la posta de sol. Els poetes Núria Busquet i Eduard Carmonahi intervindrandivendres a la tarda.

La segona activitat, que es farà el dissabte,porta el segell de l’editorial Piscina un petit oceà. El dramaturg, actor i director teatral Joan Rioné ha ideat un taller de descoberta literària per trucar a la porta dels monstres més famosos de la literatura infantil i juvenil i, de passada, perdre’ls la por.

I l’última activitat surt de Catorze Cultura i és sobrecontes il·lustrats. Hi participaranla il·lustradora Marta Bellvehíila redactora Gemma Ventura.

Espai Dansa

L’Espai Dansatindrà enguanyquatre tallers. Bills Academyha preparat una classe d’English Ioga; la pedagoga Lídia Ullate farà riure i jugar en família; la Gisela de foc s'encarrega del taller “Be hoop a hula”, i l’associació TGNswing, ensenyarà els primers passos de Lindy hop.

El Minipop incorpora enguany tallers de llarga durada per a nens de manor edat

El Minipop incorpora enguany tallers de llarga durada per a nens de manor edatDiari Més

tracking