Diari Més

Campanya solidària

Recollida solidària de productes pels afectats del terratrèmol d'Equador

La recollida ha estat impulsada primerament per dos tarragonins i es centra en la ciutat de Canoa

Recollida solidària de productes pels afectats del terratrèmol d'Equador

Recollida solidària de productes pels afectats del terratrèmol d'EquadorMarta Olivé

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Diverses persones a títol individual han posat en marxa una campanya solidària de recollida de material pels afectats del terratrèmol d’Equador. Aquesta campanya, compta amb el suport de diverses empreses i associacions del territori i amb la CET. La recollida ha estat impulsada en primer terme per dos tarragonins, Rafael Granadero i la seva filla Alicia Granadero, que viu a l’Equador des de fa un any. La recollida es centra en la ciutat de Canoa, on el 80% de les construccions del municipi han desaparegut. Alicia Granadero explica que: «la gent viu al carrer, han perdut la casa, la feina i la família».

El terratrèmol, que va tenir una magnitud de 7,8 graus a l’Escala de Richter i ha tingut unes conseqüències devastadores, ha provocat més de 650 morts, més de 20.000 persones han hagut de ser reubicades i encara existeixen desenes de desapareguts.

Pel que fa a la recollida, es poden aportar productes com sacs de dormir, carpes, llits plegables, llençols, tovalloles, repel·lents, llanternes, accessoris de cuina, biberons, protector solar, pastilles purificadors d’aigua, estris d’higiene personal, etc. Aquests últims són de gran importància ja que, segons explica Granadero, «la gent té por a les epidèmies, sobretot a la còlera». Una de les persones que ha impulsat la campanya a títol individual, Lourdes Barcia, explica que des de l’ambaixada han posat 3 containers a disposició i que necessiten ompli’ls».

Els llocs on la gent pot deixar els seus productes, que actualment ja estan funcionant, són la seu de la CET (carrer Francolí, 56-58), la Perruqueria Mayca (carrer Falset, 16), la Perruqueria Manoli (Rambla de Ponent, 10), l’ADT (Pavelló Municipal de Riuclar – Camí dels horts, s/n-), el santuari del Llorito i la Cerrajería Granadero (carrer Ebre, 8). Aquests, estaran a disposició de la gent fins a finals de juny.

tracking