Diari Més

Societat

Els 600 alumnes del col·legi 'El Carme' viatgen a Montserrat per celebrar el centenari

Els petits han visitat la basílica i han compartit viatge, 'selfies' i dinar amb el batlle tarragoní

Els 600 alumnes del col·legi 'El Carme' viatgen a Montserrat per celebrar el centenari

Els 600 alumnes del col·legi 'El Carme' viatgen a Montserrat per celebrar el centenariCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una dotzenaautocars invadien aquest matí el carrer del Mar de Tarragona. Els prop de 600 alumnes del Col·legi 'El Carme' viatjaven cap al Santuari de Montserrat per celebrar el centenari de l'escola. Tots amb les samarretes i gorres blaves commemoratives; una autèntica marea blava. «Ho hem organitzat amb tres onades, primer sortien els alumnes d'ESO, després els alumnes de tercer fins a sisè de primària i per últim els alumnes de P-3 fins a segon de primària», explicava el director d'aquest centre de les Carmelites Tereses de Sant Josep, Xavier Solé. A més, s'hi sumaven tots els professors de l'escola i els professionals de serveis (neteja, administració). Ningú es volia perdre aquesta jornada històrica. «També han vingut professores jubilades, i és que la nostra escola té un esperit molt familiar», comentava el director, qui ha viscut una jornada certament emotiva, en veure a tots els seus alumnes agermanats, celebrant el centenari.

Ballesteros ha 'netejat'l'agenda per acompanyar-los en l'excursió

Presidia l'expedició l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, qui ja s'havia comprès des de feia mesos amb l'escola, en involucrar-se amb els actes del centenari: «Ha estat dificilíssim netejar l'agenda per poder passar el dia aquí amb ells, però aquesta escola s'ho mereix. Va néixer per la gent necessitada, per pescadors i per persones humils. Ja ho va dir l'arquebisbe quan es va crear: 'Vostès, de la Rambla en avall'. Li tinc un afecte especial», explicava el batlle.

De fet, tant s'ha integrat amb els joves alumnes, que als volts de les dues del migdia s'asseia amb ells a les escales de la plaça de Santa Maria del Santuari, per menjar l'entrepà de rigor. «M'han demanat moltes selfies (fotos amb el mòbil) amb ells. N'hem fet d'individuals, de col·lectives...», explicava rient.

Abans però, els centenars d'alumnes d'entre tercer i 4t d'ESO han assistit a la Missa Conventual de la Basílica, on han pogut realitzar l'ofrena i llegir davant de tots els visitants, un petit escrit commemoratiu dels 100 anys de vida d'aquest icònic centre educatiu del barri del Port de Tarragona. Més tard, ja amb la tropa completa (des de P-3 fins a 4t d'ESO), tots plegats han assistit al 'Salve' i al 'Virolai' interpretat per l'escolania de Montserrat.

Pels volts de les tres de la tarda alumnes i professors entonaven la cançó'És l'hora dels adéus', per tornar a posar rumb a Tarragona.

Els actes del centenari no s'acaben aquí

Tot i que aquesta excursió ha estat una de les activitats més destacades del centenari, els actes especials no acaben aquí: pels mesos que resten de 2016 n'hi ha programats d'altres vuit. D'entre els que destaquen, una obra de teatre commemorativa el pròxim 11 de juny, una trobada d'exalumnes a l'octubre i unes jornades de convivència amb els alumnes d'ESO a Riudecanyes, el poble d'on són naturals les dues mares fundadores de la congregació.

Ballesteros viatja a Montserrat amb els 600 alumnes del col·legi 'El Carme' per celebrar el centenari

Ballesteros viatja a Montserrat amb els 600 alumnes del col·legi 'El Carme' per celebrar el centenariEl Carme

tracking