Diari Més

Seguretat

Tarragona té plans de protecció civil caducats des de 2002

L’oposició denuncia la «deixadesa» de l’equip de govern i l’insta a actualitzar els protocols

Tarragona té plans de protecció civil caducats des de 2002

Tarragona té plans de protecció civil caducats des de 2002Cristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els grups municipals de CiU, ERC i la CUP a l’Ajuntament de Tarragona han denunciat aquest dimarts que nou plans de protecció civil de la ciutat estan caducats, tot i els requeriments de la Generalitat per actualitzar-los. Els tres grups de l’oposició han exigit a l’equip de govern que corregeixi a la situació i que abordi aquests temes en la Comissió de Protecció Civil.

Les formacions s’han mostrat sorpreses per la «deixadesa» i la «improvisació» del govern en matèria de seguretat i han recordat que, entre d’altres, la ciutat es troba a prop d’una refineria, d’un gran polígon petroquímic i a l’àmbit d’influència de les centrals nuclears d’Ascó i Vandellòs.

La Generalitat estableix l’obligatorietat de revisar els plans cada quatre anys.Tot i això, el pla PROCICAT no s’actualitza des de l’any 2002; l’INUNCAT i el TRANSCAT des del 2003; l’INFOCAT, el PLASEQCAT i el SISMICAT des del 2005, i el NEUCAT i el Pla de contaminació de l’Ebre des del 2008. A més, encara no ha elaborat el pla PENTA ni el pla RADCAT, segons l’oposició.

tracking