Diari Més

Turisme

El Concurs Nacional de Dansa omplirà els hotels de Tarragona

L’organització calcula que arribaran prop de 4.700 persones, entre ballarins i familiars

El Concurs Nacional de Dansa omplirà els hotels de Tarragona

El Concurs Nacional de Dansa omplirà els hotels de TarragonaCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els hotels de Tarragona podran aconseguir l’ocupació plena aquest cap de setmana, gràcies a l’arribada dels participants de l’onzè Concurs Nacional de Dansa preprofessional i amateur, organitzat per l’Asociación Nacional para el Apoyo y la Promoción de la Danza en España, Anaprode. Aquest esdeveniment comporta l’arribada de 1.200 concursants a la ciutat, juntament amb les seves famílies, el que significa vora unes 4.700 persones que busquen allotjar-se a Tarragona des de divendres a diumenge. A hores d’ara, els hotels de la ciutat ja no tenen habitacions lliures. Per exemple, l’hotel AC amb 115 habitacions, l’SB express 90 o l’Husa Imperial Tàrraco amb 150 habitacions ja tenen pràcticament tot el cap de setmana complert, amb alguna habitació lliure el divendres a la nit.

«Molta gent arriba dijous al vespre per participar en la Masterclass de divendres al matí, i la resta arriben just divendres, perquè la competició comença a la tarda», explicava la presidenta d’Anaprode, Artemis Plaja. Els hotels, a més, confirmen que la gran majoria de l’ocupació prové de la competició de dansa, tot i que el diumenge vinent també comença el Tàrraco Viva. «Les reserves pel festival no acostumen a ser amb tanta antelació, el públic de la dansa té més necessitat d’assegurar-se una habitació», explicaven des d’un dels hotels, que ja no té ni una habitació lliure el cap de setmana. El concurs també coincideix amb els tres dies de festa de maig, el que vol dir «que no totes les reserves són del Concurs, però la grandíssima majoria són d’escoles de dansa i ballarines amb les famílies», explicaven des d’un hotel tarragoní.

L’arribada de familiars i seguidors de la dansa, provinents de tots els racons de l’Estat, com Galícia, Cantàbria, Madrid o Castella i Lleó, es preveu que sigui tan alta que els hotels de Salou i la Pineda també se’n puguin beneficiar. De fet, alguns hotels ja han començat a tenir reserves de grups de ballarins d’arreu de l’Estat espanyol, que ja no han trobat habitació a la capital.

Es tracta d’un fenomen que no és nou d’enguany, ja que l’any passat els hotels de la ciutat van vorejar xifres d’ocupació del voltant del 90%. La competició arriba en dates de temporada baixa, quan molts hotels registren xifres d’ocupació moderades. També ajuda a consolidar el turisme nacional, molt important durant l’any, en què les visites d’estrangers es redueixen considerablement.

Dansa amateur

Les xifres de participants d’aquesta edició són similars a les de l’any passat, tot i que des de l’organització asseguren que han pogut detectar un augment. Hi participen ballarins que no es dediquen a la dansa de forma professional. Alguns d’ells dediquen un parell d’hores setmanals a assajar i d’altres són més constants, però en tot cas, la dansa no és la seva principal dedicació. «Molts dels concursants no són encara ballarins professionals, però s’estan preparant per ser-ho», explica Plaja. De Tarragona ciutat hi participen tres escoles, Scenic dansa, Dansa Montserrat i Artemis dansa, amb alumnes de diferents edats i diferents estils de ball. A més, també participen dues escoles vallenques i dues de Cambrils. Hi poden competir ballarins de totes les modalitats, des de balls individuals a coreografies grupals, ja siguin de ballet clàssic, flamenc, jazz o hip hop, entre d’altres. A Tarragona s’hi celebra la final per segon any consecutiu, ja que el 2014 es va celebrar a Osca. Només hi ballaran els participants que han aconseguit superar les diverses eliminatòries que s’han realitzat al llarg de l’any, les quals han servit per desqualificar a més d’un miler d’inscrits al concurs.

tracking