Diari Més

Salut

Obre un hospital de dia a Tarragona per combatre l'anorèxia, la bulímia i l'obesitat

El centre té concert amb l’INSS per a tots els estudiants d’entre 14 i 28 anys, mitjançant l’assegurança escolar, que tenen gairebé tots els centres educatius

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El passat mes de gener, el Centre ABB va obrir a Tarragona l’Hospital de Dia per al tractament d’anorèxia, bulímia i altres trastorns alimentaris, com l’obesitat o els afartaments. El centre està situat a la segona planta de l’edifici de la Cambra de Comerç, al carrer Rovira i Virgili, número 1.

Els usuaris de l’Hospital de Dia passen gairebé tot el dia al centre: hi fan els àpats, fan teràpia de grup, activitats per rehabilitar la seva conducta alimentària i d’altres com ioga, musicoteràpia, etc. A mesura que el seu estat de salut millora, els usuaris poden tornar parcialment a la seva vida normal.

Segons explica el director mèdic del centre, el doctor Enric Armengou, «vam decidir obrir aquest hospital perquè hi havia molts pacients que venien des de Tarragona a Barcelona, i agafar un tren cada dia és pesat». Així doncs, el centre ABB va decidir obrir l’Hospital de Dia «perquè la proximitat és importants per aquests tipus de pacients», explica el doctor Armengou.

Tot i que aquest servei és privat, el centre té concert amb l’INSS per a tots els estudiants d’entre 14 i 28 anys, mitjançant l’assegurança escolar, que tenen gairebé tots els centres educatius.

Des de fa anys, el Centre ABB té una seu ambulatòria a la ciutat de Tarragona, situat a l’avinguda Marquès de Montoliu. En aquestes instal·lacions, el pacient va a teràpia de grup i passa, periòdicament, unes revisions psiquiàtriques i mèdiques. En canvi, amb el nou Hospital de Dia, el tractament és més complert i intens. Per altra banda, el centre ABB també compta amb una fundació que s’encarrega de fer prevenció i formació en escoles i centres mèdics.

‘De mal rollo’ amb el cos

Els trastorns alimentaris es donen, majoritàriament, en l’adolescència, dels 13 als 18 anys i en la majoria dels casos són noies, tot i que cada vegada més hi ha nois amb trastorns alimentaris. Segons explica el doctor Enric Armengou, «hi ha fets incongruents que ens mostren que alguna cosa no va bé, com per exemple l’exagerada preocupació pel cos i per vestir-se o per anar a la platja». Quan s’identifica un cas de trastorn alimentari, els pares han de posar-se en contacte amb els professors i amb el seu metge de capçalera, explicar el doctor Armengou.

Pel director mèdic de l’Hospital de Dia ABB, és molt important que els joves malalts sentin parlar de la malaltia en positiu. «El trastorn alimentari és una malaltia greu, però se supera i es pot tenir una vida normal», assegura.

El usuaris fan els àpats tots junts al menjador, controlats per un metge.

Obre un hospital de dia a Tarragona per combatre l'anorèxia, la bulímia i l'obesitatCarla Pomerol

tracking