Diari Més

L'excap de gabinet de l'alcaldia, en llibertat amb càrrecs després de negar-se a declarar davant la Guàrdia Civil

L'excap de gabinet de l'alcaldia de Tarragona ha estat detingut aquest matí pel cas Inipro
Aquest dimecres s'han efectuat 11 registres a Tarragona i a diverses poblacions de Barcelona, que s'han saldat amb quatre detencions

Detenen Gustavo Cuadrado, ex cap del gabinet d'alcaldia de Tarragona pel cas Inipro

Detenen Gustavo Cuadrado, ex cap del gabinet d'alcaldia de Tarragona pel cas IniproDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Guàrdia Civil ha deixat en llibertat amb càrrecs l'excap de gabinet de l'alcaldia de Tarragona GustavoCuadrado, després que aquest matí fos detingut per la seva relació amb el cas Inipro. Finalment Cuadrado s'ha negat a declarar.

La Guàrdia Civil ha realitzat, al llarg d'aquest dimecres,un total d'onze escorcolls a ajuntaments, despatxos professionals i domicilis particulars a diverses localitats de Tarragona i Barcelona pel cas Inipro. L'operatiu ha detingut quatre persones relacionades amb la investigació, dos empresaris, un càrrec públic i un ex càrrec públic. Aquest últim és Gustavo Cuadrado.Se'ls imputa delictes contra l'administració pública.

En el registre a l'Ajuntament de Tarragona, s'haaccedit a un servidor per obtenir dadesrelacionades ambun dels detinguts. A més, agents de la Guàrdia Civil s'han personat al domicili i al despatx de Cuadrado per recollir més informació relacionada amb el cas.

Pel que fa a la resta de detinguts, el càrrec públicésel primer tinentd'alcalde de Viladecans, Joaquín García. Els empresaris detinguts són Ricard Campàs, un dels administradors d'Inipro, i Enrique Miró, administrador de l'empresa Itinere Serveis Educatius SL.

A banda delsescorcollsfets a Tarragona, se n'han fet tambéals Ajuntaments de Viladecans i Palau-Solità i Plegamans, aduesempresesdeBarcelona i Viladecans, un despatx professional a Viladecans i un altre a Reus i així com als domicilis de tots els detinguts.

Les actuacions estan sota secret de sumari i estan tutelades pel Jutjat d’Instrucció número 1 de Tarragona.

L'oposició reclama explicacions

Els portaveus dels principals grups de l’oposició a l’Ajuntament de Tarragona han lamentat aquest dimecres que la ciutat s’hagi vist esquitxada per un cas de corrupció, arran d’un nou registre de la Guàrdia Civil al consistori i de la detenció de l’excap de gabinet d’alcaldia, Gustavo Cuadrado. C’s, ERC, CDC i la CUP han reclamat a l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, que doni explicacions sobre els fets. L’oposició ha posat de manifest que, quan Cuadrado va deixar el càrrec«per sorpresa»a finals d’octubre de l’any passat, el govern municipal va negar que tingués relació amb l’esclat del cas Inipro. Els portaveus d’aquestes formacions han constatat també que les presumptes irregularitats de contractació s’haurien produït, també, més enllà de Tarragona.

La portaveu del grup municipal de la CUP i denunciant del cas Inipro, Laia Estrada, ha reivindicat una altra vegada la petició, efectuada ja el mes de gener passat, que dimiteixi l'alcalde, Josep Fèlix Ballesteros. «O bé no estava al corrent de res i en tot aquest temps tampoc ha estat capaç d'aclarir res, cosa que seria negligència, o bé estava al corrent de tot i era còmplice dels presumptes delictes», ha resumit Estrada.La denunciant del cas, que exerceix d'acusació popular en la investigació dirigida pel jutjat número 1 de Tarragona, ha afegit que Tarragona «va importar un cas que ja operava a l'àrea metropolitana de Barcelona».També ha tornat a reclamar que «s'aclareixi com l'ajuntament va escollir l'empresa Inipro i quins interessos hi ha darrere».

De la seva banda, el portaveu de Ciutadans, Rubén Viñuales, s'ha sumat a aquesta petició d'explicacions a l'alcalde i ha assenyalat que es confirmen les sospites que el cas afecta més ajuntaments socialistes.A diferència de Floria, Viñuales no s'ha mostrat sorprès per la detenció de qui va ser la mà dreta de Ballesteros, qui va dimitir pocs dies després dels primers registres de la Guàrdia Civil en seus municipals adduint motius personals.

El portaveu republicà, Pau Ricomà, ha coincidit en la valoració de Viñuales i ha recalcat que demanaran«explicacions clares»a Ballesteros.

«Una mala praxi», diu el Govern

L'equip de govern de Tarragonaha insistit avui a qualificar el cas Inipro de «mala praxi», segons ha declarat la regidora i portaveu del govern, Begoña Floria, després de la detenció de l'excap del gabinet d'alcaldia Gustavo Cuadrado.

Floria, en declaracions als mitjans, ha manifestat que el consistori està«a total disposició de la justícia»i ha insistit que el cas Inipro són «irregularitats en la gestió, però entenem que no hi ha objecte penal i que es tracta d'una mala praxi». La regidora s'ha mostrat sorpresa davant la detenció de Gustavo Cuadrado.

Detenen Gustavo Cuadrado, ex cap del gabinet d'alcaldia de Tarragona pel cas Inipro

Detenen Gustavo Cuadrado, ex cap del gabinet d'alcaldia de Tarragona pel cas IniproDiari Més

La Guàrdia Civil escorcolla l'Ajuntament de Tarragona i un despatx de Reus pel cas Inipro

La Guàrdia Civil escorcolla l'Ajuntament de Tarragona i un despatx de Reus pel cas IniproTwitter

Despatx de Gustavo Cuadrado de la Facultat d'Econòmiques de Reus, de la URV, on ell és professor.

Detenen Gustavo Cuadrado, ex cap del gabinet d'alcaldia de Tarragona pel cas IniproOlivia Molet

tracking