Diari Més

Cas Inipro

Coneix i entén el Cas Inipro

Si ets d'aquells que no acaba d'entendre com, quan i perquè neix el Cas Inipro, aquí t'ho expliquem

L'exgerent de l'Institut Municipal de Serveis Socials (IMSS) de Tarragona Antonio Muñoz sortint dels jutjats després de declarar com a investigat l'1 de febrer del 2016.

Coneix i entén el Cas IniproACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cas Iniproparteix d’una denúncia de la CUP a la fiscalia, l’any 2013, en què s’apuntava que l’empresa Inipro va ser l’adjudicatària d’uns treballs relacionats amb serveis d’ajuda i d’integració d’immigrants de l’Ajuntament de Tarragona l’any 2010 i que aquests s’haurien prorrogat irregularment els anys 2011 i 2012. Segons va manifestar aleshores, la CUP veu en el cas la comissió dels presumptes delictes de prevaricació, tràfic d’influències i malversació. La formació va justificar, en el seu moment, diverses irregularitats per portar el cas a la fiscalia: l’absència de motius per a l’externalització del servei tenint en compte l’existència de personal propi de l’IMSS, la inexistència d’informació relativa a les activitats desenvolupades per Inipro a Tarragona o del personal contractat. A més, apuntava a la impossibilitat de realitzar pròrrogues en el contracte segons el plec de clàusules o que s’hagués superat el pressupost màxim de licitació -uns 60.000 euros-, i que s’hi destinessin fins a 260.000 euros en tres anys.

Una auditoria del mateix IMSS assenyalava al 2011 que les pròrrogues en l’adjudicació no es van efectuar pels procediments previstos en la Llei de Contractes del Sector Públic. A tot això, també planen ombres sobre l’adjudicació inicial del projecte, materialitzada l’any 2010. El consistori, governat aleshores pel PSC i ERC, va licitar el servei per la via del procediment negociat sense publicitat, tal com permet la llei en casos de serveis que no superen els 60.000 euros. L’IMSS hauria convidat tres empreses a presentar oferta, amb el compromís d’adjudicar el servei a la que presentés la millor, segons el plec de condicions. Una de les firmes hi va renunciar. Les altres dues eren Itinere i Inipro -amb seu a Viladecans-, la qual es va acabar adjudicant el servei, amb la particularitat que l’altra firma en discòrdia, Itinere, era a la vegada una filial d’Inipro.

Mireu aquí la cronologia dels fets del Cas Inipro

tracking