Diari Més

Societat

Prop de 150 escolars de Bonavista reben una revisió ocular gratuïta

La inciativa s'emmarca dins d'una campanya feta per Càritas i la Fundació IMO

Prop de 150 escolars de Bonavista reben una revisió ocular gratuïta

Prop de 150 escolars de Bonavista reben una revisió ocular gratuïtaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fundació IMO ha realitzat revisions oculars gratuïtes a prop de 150 alumnes en situació de vulnerabilitat social de les escoles Joan XXIII i Bonavista de Tarragona durant els dies 2 i 3 maig. Aquesta iniciativa s'emmarca dins del programa de prevenció de salut ocular infantil que aquesta fundació impulsa juntament amb la col·laboració de Càritas Catalunya, des de 2014, i que va arribar per primera vegada a Tarragona a finals de 2015.

L'equip de voluntaris de la Fundació IMO ha atès escolars acollits per primera vegada en el projecte i ha ofert controls de seguiment a nens diagnosticats o amb sospites de patir algun problema ocular, segons les exploracions fetes en la ronda anterior.

Aleshores, els defectes refractius van ser els problemes més comuns (se'n van diagnosticar 36). «Vam explorar nens amb 5 diòptries de miopia i fins i tot 10 d'hipermetropia que no portaven ulleres», alerta la doctora Ana Wert, oftalmòloga voluntària del projecte.

L'especialista afegeix que «és important valorar l'evolució d'aquests nens, ja que la visió infantil es troba en desenvolupament durant la primera dècada de la vida i, per tant, els canvis de graduació són freqüents. A més, el fet d'actuar repetidament en una mateixa zona, ens permet valorar la correcta adhesió al tractament, que també s'encarrega d'oferir sense cap cost per a les famílies aquest programa».

Josep Maria Castrillo, de Càritas Diocesana de Tarragona explica que «vam detectar que hi havia una necessitat social no coberta, ja que els controls oftalmològics rutinaris en la infància no arribaven a tots els nens, especialment en els entorns més precaris. Per això, molts problemes de visió passaven desapercebuts i no rebien solució».

Amb la voluntat de donar continuïtat a la iniciativa, la Fundació IMO i Càritas Catalunya ja han acordat una tercera campanya de revisions a les mateixes escoles el pròxim més de desembre.

tracking