Diari Més

Religió

La Directiva destituïda de la Sang demandarà per injúries mossèn Queraltó

El prefecte va rebutjar arribar a una conciliació, djious passat, i els afectats tiraran endavant el procés

La Directiva destituïda de la Sang demandarà per injúries mossèn Queraltó

La Directiva destituïda de la Sang demandarà per injúries mossèn QueraltóCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Junta Directiva destituïda de la Reial i Venerable Congregació de la Puríssima Sang ha decidit tirar endavant una querella contra mossèn Queraltó per injúries i calúmnies, després que aquest s’hagi oposat a arribar a un acord. Dijous passat, va celebrar-se l’acte de conciliació i el prefecte d’aquesta entitat no va acudir a la trobada, a la vegada que mostrava la seva desavinença a trobar una entesa. D’aquesta manera, la Junta cessada assegura que tirarà endavant el procés judicial, després de demanar que mossèn Queraltó rectifiqués unes declaracions a la premsa, a través de les quals els acusava de «mala gestió econòmica» i de deixar un deute de 16.000 euros.

Davant d’aquesta impossibilitat d’arribar a una entesa la Junta Directiva destituïda considera que «una vegada més, mossèn Queraltó ha actuat amb l’orgull i la supèrbia que l’han caracteritzat des que ens va destituir. No només no ha rectificat les falsedats que va dir en roda de premsa, sinó que pretén donar-nos lliçons morals manifestant que, als jutjats, només perseguim provocar ressò i notícies». En aquest sentit, consideren que el prefecte hauria pogut explicar i justificar la mala gestió –que els atribuïa– durant la Junta General celebrada el passat mes de gener. «Va negar-se a donar qualsevol explicació, encara que vam preguntar-li al respecte», subratllen. Per aquest motiu, reiteren que «esperàvem acabar amb aquest conflicte el passat dijous, però interposarem la corresponent querella criminal i reiterarem l’audiència al Nunci».

D’altra banda, recorden que «és indignant que, set mesos després de la nostra destitució, ningú ens hagi donat una explicació a la cara. No hi havia cap motiu per destituir-nos, però van preferir improvisar abans de consultar-ho a l’antiga Junta i demanar col·laboradors d’altres congregacions perquè participessin com arrengleradors en la mateixa processó de Divendres Sant». Asseguren que, en la celebració de la Setmana Santa, es va preferir demanar ajuda a altres entitats, després d’haver destituït el grup d’arrengleradors, que comptava amb persones que tenien més de 30 anys d’experiència. De fet, la Junta cessada demana que es faci memòria i recordin quin era l’estat de la Casa de La Sang l’any 2004. «S’ha de tenir molt de cinisme per parlar del deficient estat de la nostra seu i situar-ho com un dels motius de la nostra destitució, després que invertíssim milers d’euros en refer de nou la teulada, canviar tota la paret que dóna al carrer de la Nau i altres reformes». Així mateix, diuen que «no deixa de ser curiosa la falta de responsabilitat en la suposada mala gestió per part dels màxims responsables de la Junta durant els últims dotze anys, mossèn Barbarà i mossèn Queraltó».

Mesos de polèmica

Cal recordar que el conflicte intern dins de la Congregació de la Sang va sortir a la llum el passat mes de setembre quan membres de la Junta explicaven que havien destituït al sotsprefecte, mitjançant un decret, després que aquest col·lectiu hagués demanat l’entrada de dones a la congregació d’homes. L’entitat va manifestar, en diverses ocasions, la voluntat de convertir-se «en una congregació del segle XXI» i incloure dones en la congregació d’homes.L’Arquebisbe Jaume Pujol i el prefecte Josep Queraltó van defensar que la congregació ja estava formada per homes i dones, justificant que «la Sang està formada per homes i per dones. Som dues congregacions que formem una confraria, som com un matrimoni amb separació de béns».

tracking