Diari Més

Padre Mario Buonanno: Superior dels Pares Rogacionistes del Santuari de Loreto

«Actualment els avis han agafat el paper dels pares per transmetre la religió»

El Padre Mario, Superior dels Pares Rogacionistes del Santuari de Loreto de Tarragona, impulsa el Telèfon de l’Amistat des de l’any 1985

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aquest dissabte 7 de maig el Tinglado 1 del Moll de Costa serà l’escenari de la vint-i-vuitena edició del sopar benèfic a favor del Telèfon de l’Amistat que organitza l’Associació Amics de Loreto i que compta amb la col·laboració del Padre Mario. L’esdeveniment vol reunir amics i amigues, simpatitzants i coneguts amb una trobada anual d’amistat i voluntat solidaria. Els tiquets es poden adquirir al mateix santuari o al Centre Fuji del carrer Rovira i Virgili.

—Com veu el Cristianisme en la societat actual?

—Molts són catòlics però els practicants només són un 10 o 15%. Això es deu a la societat materialista que hi ha. Això es podria generalitzar a totes les religions, sempre hi ha més gent creient que no pas practicant.

—Què pensa de l’educació cristiana actual?

—Hi ha hagut una generació de pares que no ha viscut la fe intensament, per tant, la transmissió falla per aquest motiu. Tot i això, la religió es manté als col·legis, sobretot als catòlics i encara hi ha gent que viu els sagraments a través de la pràctica del baptisme o de la primera comunió. Podria dir que els avis han agafat el paper dels pares per transmetre la religió.

—Com va sorgir el Telèfon de l’Amistat?

—L’any 1976 va néixer l’Associació Amics de Loreto i, l’any 1978, amb el pare Carmelo Capizzi es va iniciar la labor més social al voltant del santuari instituint el Telèfon de l’Amistat. Vam veure el telèfon com un mitjà per poder-nos acostar als més necessitats.

—Què busca la gent que truca al Telèfon de l’Amistat?

— La gent vol ser escoltada. Volen assessorament dels seus problemes. La majoria tenen problemes de soledat. Estic al capdavant d’aquesta plataforma des de l’any 1985 i la gent em ve a veure, em truca i ens acabem coneixent. Hi ha problemes que requereixen una entrevista personal com, per exemple, els problemes de drogues, desnonaments, etc.

— Qui hi ha al capdavant d’aquesta iniciativa??

—La comunitat dels pares som els que contestem a les trucades. Darrere nostre també hi ha l’Associació Amics de Loreto. Segons el tipus de problema parlem amb professionals que ens ajuden desinteressadament a resoldre els problemes.

—Com és manté econòmicament l’associació?

—L’associació no té quotes de participació o d’inscripció, per tant, tots aquells que vulguin col·laborar ho hauran de fer a través de donacions. Un exemple d’aquesta relació seria el sopar benèfic a favor del Telèfon de l’Amistat que tindrà lloc aquest dissabte. Tot el que es reculli amb aquest acte ens serveix per aguantar tot l’any. A més també col·laborem molt amb els voluntaris de Caritas Parroquial de San Cosme i San Damián.

«Actualment els avis han agafat el paper dels pares per transmetre la religió»

«Actualment els avis han agafat el paper dels pares per transmetre la religió»Cristina Aguilar

tracking