Diari Més

Neteja

L'Ajuntament de Tarragona identifica al responsable de les deixalles abocades a la llera del Francolí

Apareixen més abocadors al camí del Llorito i al camí del Nàstic, en noves ubicacions

L'Ajuntament identifica la persona que va llançar deixalles al Francolí

L'Ajuntament identifica la persona que va llançar deixalles al FrancolíDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament ha pogut identificar a la persona que havia abocat mobles vells a la llera del riu Francolí, gràcies a què, entre les deixalles abandonades il·legalment, hi havia un paper amb dades sobre la seva identitat. «És el mateix que fem en cas de trobar bosses de brossa per la ciutat: les obrim i mirem si hi ha alguna cosa que permeti identificar a qui l’hagi deixat» explicava Ivana Martínez, regidora de Neteja de l’Ajuntament.

Ara aquesta persona serà multada a través de l’Ajuntament però d’acord amb la llei Reguladora de Residus de la Generalitat. Segons aquesta llei, abocar de forma incontrolada residus de qualsevol naturalesa, que «no produeixen cap dany al medi ambient o no posen en perill greu la salut de les persones», és una infracció greu. L’infractor doncs, rebrà una multa proporcional a la infracció comesa, l’import de la qual depèn de factors com la grandària de l’espai ocupat per les deixalles o la perillositat del mateix abocament. Segons la llei, en casos extrems molt allunyats de la situació tarragonina, es podrien arribar a cobrar fins a 30.000 euros, xifra que en cap cas es pot aplicar al tipus d’abocadors il·legals que apareixen als afores de Tarragona.

Quan sorgeixen abocadors en terrenys de propietat privada, l’Ajuntament fa un requeriment al propietari perquè el netegi, en un termini de temps establert. Si el propietari no compleix, l’Ajuntament té potestat per netejar-lo, però llavors el propietari haurà d’abonar una sanció del 3% del cost total de la neteja. «Normalment els que aboquen les deixalles no són els propietaris del terreny, i no seria just multar-los. A més, hi ha terrenys que no es poden tancar, perquè formen part de l’Anella Verda, per exemple», deia la regidora.

Nous abocadors

El camí del Llorito i l’antic camí del Nàstic segueixen essent «punts negres de la ciutat», explicava Martínez, pel que fa a l’abocament il·legal de deixalles. Aquesta vegada, la zona on s’han trobat els mobles i plàstics abandonats, és diferent a la del primer abocador del camí del Llorito que va desencadenar tota una polèmica sobre la quantitat d’abocadors il·legals a Tarragona, el passat més de març.

Diferents zones del Llorito i l’antic camí del Nàstic tornen a estar plenes de deixalles. Des de mobles de fusta, restes de plàstics i de rajoles, pertanyents a obres, Hi havia deixalles, fins i tot, al costat d’un contenidor de rebuig de l’Ajuntament. La regidoria de Neteja ja coneix l’existència d’aquests abocaments incontrolats i va informar que iniciaria el procés per netejar-lo.

L'Ajuntament identifica la persona que va llançar deixalles al Francolí

L'Ajuntament identifica la persona que va llançar deixalles al FrancolíDiari Més

tracking