Diari Més

Ocupació

Els serveis d'ocupació Tarragona Impulsa ajuden a gairebé 6.000 persones

S'amplia en 100 places la Formació Professional Dual entre el 2016 i el 2017, de cara als Jocs Mediterranis

Els serveis d'ocupació de Tarragona Impulsa presten el servei a gairebé 6.000 persones

Els serveis d'ocupació de Tarragona Impulsa presten el servei a gairebé 6.000 personesMauri

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El servei municipal d’ocupació i creació d’empreses de l’Ajuntament, Tarragona Impulsa, va prestar els seus serveis a 5.900 persones durant el 2015. Amb elsobjectiusd'oferir programes per ajudar a les persones en atur a millorar les seves competències per facilitar la seva inserció laboral i donar suport al desenvolupament econòmic local, el projecte treballaen tres àmbits: formació, ocupació i creació d’empreses.

Més cursos de formació

Pel que fa a la formació, enguany s’impartiran 58 cursos, 15 més que l'any passat,en els quals hi participaran un total de 834 persones, gairebé 300 més que el curs anterior. Com a novetats, hi ha un increment de places per a joves; un programa específic per dones majors de 30 anys que volen reincorporar-se al mercat de treball i la recuperació de l'oferta de formació contínua, que s'adreça a persones que estan treballant i volen millorar la seva qualificació.

Ocupació

Entre el 2016 i el 2017 s'ampliaran en 100 les places de Formació Professional Dual de cara als Jocs Mediterranis. Aquesta formaciócombinaitineraris d'orientació laboral, formació i pràctiques o contractes a l'empresa perquè aquests són els que ajuden de manera més integral als joves a inserir-se en l'àmbit laboral.Programes d'aquest tipus són les Cases d'oficis, que enguany oferiran 40 places, distribuïdes en les especialitats demanteniment d'habitatges, atenció sociosanitària, monitors i agricultura ecològica.

Durant el 2015 es van desenvolupar 28 programes d’ocupació, el que va significar la contractació de 151 persones durant sis mesos, combinant el treball i les accions d’orientació laboral i formació.Alguns dels programes d’ocupació que es van desenvolupar l’any passat són: neteja i manteniment d’edificis municipals; peons per a la Brigada Municipal i les escoles; subalterns; personal per a un programa contra el fracàs escolar i animadors socioculturals per a centres cívics.A més de l’ocupació, també es dóna orientació laboral a persones que busquen feina i assessorament a empreses que cerquen treballadors. Així, el 2015 es va donar orientació professional a 2.300 persones.

Creació d’empreses

El tercer àmbit de Tarragona Impulsa és el servei d’emprenedoria que assessora als que volen posar en marxa un negocimitjançant formació, networking, trobades amb inversors, etc. El servei d’emprenedoria va atendre l’any passat 1329 usuaris donant formació, assessorament i impartint tallers. D’altra banda, es van crear 52 empreses i 35 empreses van seguir un programa de consolidació.Aquest servei destaca per fomentar programes d’emprenedoria de base tecnològica, com per exemple, els programes Yuzz i Open Future.

Dintre de la inversió municipal pel foment de l’ocupació i amb la finalitat d’incentivar les contractacions de persones que hagin participat en algun dels programes de Tarragona Impulsa, l’Ajuntament ha creat una partida que té un import total de 125.000€ per ajudar a les empreses que contractin alguns d’aquestes persones.

tracking