Diari Més

Polèmica

L'Àliga de Tarragona finalment no participarà al rodatge del videoclip del grup Roba Estesa

La desició s'ha pres arran de la polèmica que ha causat l'article 'Banalització del Seguici Popular de Tarragona', escrit per un membre del mateix Ball de Diables

L'Àliga de Tarragona és l'element més protegit i simbòlic del Seguici Popular.

L'Àliga de Tarragona finalment no participarà al rodatge del videoclip del grup Roba EstesaCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Ball de Diables de Tarragona, entitat matriu de l’Àliga, ha fet un comunicat explicant que finalment i contràriament al que estava previst, la bèstia més popular del Seguici no participarà en el rodatge del videoclip de la banda musical del territori, Roba Estesa.

Segons detalla el comunicat, l’entitat està totalment d’acord amb la ràpida decisió que va prendre fa uns dies la Comissió Assessora del Seguici, que donava el vistiplau a l’Àliga, i a altres elements del Seguici, per sortir en el videoclip, «per això el Ball de Diables sí que participarà en la gravació amb 30 o 40 diables», explica el comunicat.

La desició final s’ha pres arran de la polèmica causada per l’article ‘La banalització del Seguici Popular de Tarragona’, escrit per un membre del mateix Ball de Diables. En l’article, Josep Ma. Macias, cofundador de l’entitat, alerta sobre el perill «d’exposar el nostre patrimoni a la mercantilització i alienació, i convertir els nostres referents identitaris en simples recursos de les indústries culturals o de productes de consum».

L’entitat aclareix que «en cap cas l’article representa l’opinió de tot el grup, només de qui el signa». Tot i així, el Ball de Diables de Tarragona ha decidit que l’Àliga no participarà en el rodatge.

Un videoclip que parla de la festa major tarragonina

La gravació, que se celebrarà demà a dos quarts de cinc a la plaça de les Cols, comptarà amb altres elements del Seguici, com per exemple la Cucafera Petita, el Ball de Diables i les colles castelleres de la ciutat. Roba Estesa, la banda musical del Camp de Tarragona, va demanar la participació d’alguns elements del Seguici, ja que el videoclip parla de la festa major de Tarragona.

tracking