Diari Més

Conflicte

Els afectats pel tancament sobtat de l'Autoescola Europa no volen «caure en l'oblit»

La sorpresa ha estat el baix nombre de manifestants, que amb prou feines han arribat a la trentena, i tenint en compte que hi ha gairebé 300 afectats pel tancament, la xifra és baixa

Pancartes amb frases com «Doneu la cara» o «Seguirem amb la lluita» han protagonitzat la manifestació.

Els afectats pel tancament sobtat de l'Autoescola Europa no volen «caure en l'oblit»Cristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

«Volem els nostres diners», «els estafadors han d’anar a la presó», «doneu la cara» i «seguirem amb la lluita». Aquesteshan estatalgunes de les pancartes que han aixecatels afectats pel tancament sobtat de l’Autoescola Europa, durant la manifestació que s'ha celebrat aquesta tarda. L’objectiu de la concentracióha estatrecordar la situació dels afectats, i demanar que, després d’un mes del tancament, «no caiguem en l’oblit», haasseguratMaksym Osmachko, un dels representants dels afectats.

La sorpresa ha estatel baix nombre de manifestants, que amb prou feineshan arribata la trentena, i tenint en compte que hi ha gairebé 300 afectats pel tancament, la xifra és baixa. Tot i així, els presents han fetsoroll pels carrers més cèntrics de la ciutat. El punt de trobadaha estatl’Autoescola Europa, al carrer Sant Antoni Maria Claret. «Torneu-nos els nostres diners», «Europa ens roba» i «pagueu a Hisenda» han estatalguns dels càntics que s'han sentita l’uníson. El megàfoniels xiulets tampochanfaltat.

El passat 31 de març, els alumnes de l’Europa van trobar-se amb la persiana de l’autoescola baixada, amb un cartell que posava: «Tancat per jubilació». Tal com s’ha pogut descobrir posteriorment, l’autoescola va ser embargada aquest gener per acumular un deute de gairebé 900.000 euros amb Hisenda. Els alumnes es troben desemparats, sense diners i amb el carnet de cotxe a mitges.

En un principi, els propietaris de l’Europa contestaven al telèfon i tranquil·litzaven als alumnes dient que els reubicarien a una altra autoescola amb les mateixes condicions. Però això no ha estat així. La majoria d’afectats s’han hagut de buscar la vida en altres centres i han tornat a pagar els serveis. Segons expliquen els afectats, els propietaris ja no agafen el telèfon.

A l’espera per denunciar

Els alumnes es troben a l’espera d’oficialitzar la plataforma, que està previst per la setmana vinent, i així emprendre el procediment judicial. «Arribarem fins on sigui necessari, no podem esperar més, necessitem recuperar els nostres diners», hacomentatdesesperat Keyron Stonem. Des del primer dia, un grup d’afectats es reuneixen cada tarda a la porta de l’Autoescola Europa, per recollir signatures de suport. De moment en porten 700. A més, també han denunciat als Mossos i a Consum. «La intenció és seguir mobilitzant-nos perquè no s’apagui la flama», explicava Stonem.

tracking