Diari Més

Festa

La Casa de Andalucía vol tornar al model antic de la Feria de Abril

Se celebrarà aquest cap de setmana, amb diferents actuaccions, orientades al flamenc

Nenes ballant durant la Feria de Abril de l'any passat.

La Casa de Andalucía vol tornar al model antic per la Feria de AbrilCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aquest podria ser l’últim any que la Feria de Abril de Bonavista, i que organitza la Casa de Andalucía en col·laboració amb l’Ajuntament, no compta amb les paradetes individuals de cada associació, el que anomenen model antic. Charo Garcia, la presidenta de la Casa de Andalucia, que s’ocupa de tota la part d’espectacles de la Fira, explica que ells «estan lluitant per tornar al format antic, per tornar a les casetes i creiem que l’any que ve ho aconseguirem, perquè sembla que des de l’Ajuntament també ho volen fer». En el seu moment es va canviar el format de la festa perquè les paradetes suposaven un cost econòmic per les associacions que, amb la crisi econòmica, van deixar de poder assumir.

Enguany, la fira donarà el tret de sortida aquest dijous i s’allargarà fins el dia 1 de mai. Es realitzarà a Bonavista, sota la mateixa carpa que l’any passat, un recinte de 1.200 metres quadrats que acullirà tots els actes culturals.

Les diferents associacions i escoles locals portaran les seves pròpies actuacions, però també participaran professionals de l’art andalús, des de ballarins a cantaores. «Sempre hem intentat potenciar els grups locals, com Son del Sur i De Tacones y Cuerdas, i la programació de la fira ho demostra», explica la presidenta. A més, compten amb dos actes estrella. El dijous, dia de la inauguració, actuarà el reconegut cantaor Luís sánchez. «És el cantant de El Último Tributo, i ho va ser de Los Gordones. És una de les mes potents del panorama flamenc», assegurava García.D’altra banda, repeteix per segon any consecuitu l’espectacle de doma de cavalls, probablement, el més espectacular de la fira i que es celebrarà el diumenge a dos quarts de dotze del matí.

Andalusia és de tots

L’any passat van assistir a la fira prop de quaranta mil persones i, enguany, «esperem com a mínim arribar-hi, però creiem que podem superar aquesta xifra», diu, amb convicció García.

A la fira , «tothom hi és convidat. Vénen persones amb vinculació amb Andalusia i sense, famílies i joves. Depenent de l’hora del dia hi ha un públic o un altre. Tenim grups catalans de rumba o de fusió», explicava la presidenta, que assegurava que l’únic requisit per gaudir de la fira és que «t’agradi el cant o el ball».

tracking