Diari Més

Reivindicació de les beques menjador i els casals d'estiu amb 'Cap Plat Buit'

És una iniciativa de la Plataforma pel drets dels infants en l'àmbit educatiu

Reivindicació de les beques menjador i els casals d'estiu a 'Cap Plat Buit'

Reivindicació de les beques menjador i els casals d'estiu a 'Cap Plat Buit'Marta Olivé

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Plataforma pel Drets dels Infants en l’Àmbit Educatiu ha convocat una acció reivindicativa que s'ha dut a terme a la Rambla de Tarragona (davant de l’OMAC) aquest divendres 22 d’abril amb l’objectiu de millorar les beques menjador i els casals d’estiu.

Des de laPlataforma pel Drets dels Infants en l’Àmbit Educatiureivindiquen:

En quant als menjadors escolars

-Adequar la partida pressupostària d’Ensenyament per a menjador escolar a les necessitats socials reals, establint un llindar de renda equiparable al llindar de risc de pobresa a Catalunya de l’IDESCAT, per sota del qual totes les sol·licituds de menjador escolar rebin ajut de menjador escolar del 100%.

-Agilitar els tràmits en la tramitació de les beques, per tal que a principi de curs les famílies i escoles sàpiguen quins tenen beca

-Garantir el funcionament del servei de menjador als instituts de secundària, i la provisió de beques als alumnes socialment desfavorits, independentment que tinguin jornada compactada o no.

-Incloure l’etapa 0-3 dins l’oferta pública i donar serveis de menjador escolar en aquest àmbit en les mateixes condicions que a primària.

En quant a les activitats extraescolars i els casals d’estiu:

-Establir els mecanismes d’ajuda necessaris perquè les famílies amb recursos econòmics reduïts puguin accedir a les activitats extraescolars.

-Fer una oferta pública para els casals d’estiu amb la participació de les AMPes que inclogui el servei de menjador amb un sistema de beques amb els mateixos criteris que durant el curs.

-Que l’Ajuntament coordinila oferta d’activitats de lleure convocant concursos de beques adreçats a tots els infants en els diferents àmbits: casals d’estiu, activitats del Patronat d’Esports i campus esportius d’entitats subvencionades amb diner públic.

-Crear una guia unificada de totes les activitats de lleure, amb la corresponent informació sobre accés a beques (terminis, documentació ...).

-Potenciar la xarxa d’AMPES, posant especial atenció en aquelles escoles categoritzades com d’alta complexitat, que són en les AMPES han de fer un esforç major.

tracking